Kosor: Sad je gotovo, Plenković će morati smijeniti Stiera s mjesta političkog tajnika HDZ-a

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u Novom danu. ‘Sad je gotovo, Plenković će morati smijeniti Stiera s mjesta političkog tajnika HDZ-a’, kazala je komentirajući Stierovu izjavu od petka o klerikalcima i antiklerikalcima

Njegove su izjave izazvale dosta turbulencija. Poznavajući Davora Ivu Stiera, a on je bio moj savjetnik u Vladi, ne očekujem da će dati ostavku na mjesto političkog tajnika, čekat će, vjerojatno, da bude smijenjen. Andrej Plenković, ako je njime nezadovoljan, je trebao predložiti njegovu smjenu nakon što je on dao ostavku na mjesto ministra.

‘Davor Ivo Stier je vrlo principijelan političar, s njim uvijek znate na čemu ste. On svoja stajališta ne mijenja. Bio je glasnogovornik Andreja Plenkovića u njegovom unutarstranačkom pohodu na mjesto šefa stranke. Koga imenujete glasnogovornikom? Onoga koji najjasnije može artikulirati vaša stajališta’, kaže Kosor naglasivši još jednom kako je Stier dosljedan političar.

‘Sad je gotovo, Plenković će morati smijeniti Stiera s mjesta političkog tajnika HDZ-a, no onda ostaje pitanje može li Miro Kovač ostati međunarodni tajnik, njihova su stajališta ista’, navodi bivša premijerka.

Očekuje, kaže, i da će Davor Ivo Stier ‘otići ići korak dalje’.

‘Očekujem da će objasniti svoju izjavu pred središnjicom HDZ-a koja je jedna od najjačih političkih izjava u posljednje vrijeme, bilo iz kojeg političkog spektra. On će tu izjavu, vjerujem, objasniti do kraja’, rekla je Kosor.

VIDEO Stier o izjavi o ucjeni svećenika prljavštinama: Čemu nervoza, čemu panika, imat ćemo raspravu u Saboru….

Facebook Komentari