HRAST žestoko udario po koalicijskim partnerima, čini se da većina u Saboru gubi jednu ruku

Izbor voditelja ekspertne radne skupine pokazao je da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata, piše Hrast u priopćenju.

Ne radi se samo o omalovažavanju najbolje docijenjenog kandidata doc.dr.sc. Matka Glunčića već i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za voditelja ERS-a.

Jednako tako HNS-u ništa ne znači niti procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru.

Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja.

Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a temeljem netransparentnog javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koji bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebali biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece.

Predsjedništvo stranke HRAST – pokret za uspješnu Hrvatsku

Facebook Komentari