U raketiranju vojnog aerodroma u Siriji više mrtvih i ranjenih, još bi samo trebalo znati tko je napadač

Vojni aerodrom u središtu Sirije pogođen je s nekoliko raketa, pri čemu je više osoba poginulo i ranjeno, izvijestila je službena sirijska agencija SANA pozivajući se na vojni izvor. “Aerodrom Tajfur je pogođen s nekoliko raketa”, javila je SANA koja je isprva bila rekla da “sumnja da je napad izveo SAD”, ali ih u kasnijim informacijama više nije spominjala.

Pentagon je odmah reagirao ustvrdivši da njegove oružane snage “ne izvode zračne udare u Siriji”. Napad se dogodio nedugo pošto je američki predsjednik Donald Trump osudio navodni kemijski napad u kojemu su u subotu poginuli desetci ljudi u gradu Dumi, pobunjeničkoj zoni blizu Damaska i upozorio da će krivci za to “skupo platiti”. U tom napadu poginuli su deseci ljudi. Tisuće imaju simptome tipične za trovanje – konvulzije i pjenjenje iz usta.

Napad za koji se sumnjiči sirijski režim, zgrozio je svijet. Američki predsjednik Donald Trump optužio je Rusiju i Iran – da su odgovorni za pokolj zbog potpore režimu u Damasku te zaprijetio odmazdom. Američki i francuski predsjednik Emmanuel Macron su osudili “kemijske napade” i obećali “snažan zajednički odgovor”,priiopćeno je iz Bijele kuće nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Diplomati su najavili da će se zbog kemijskog napada u Siriji, a na zahtjev SAD-a i nekoliko drugih članica – danas popodne vjerojatno sastati Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, javlja HRT.

Facebook Komentari