Mogu odahnuti: Voda u Slavonskom Brodu ispravna je za piće

Voda u Slavonskom Brodu ispravna je za piće, objavljeno je u ponedjeljak.

Vladino Stručno povjerenstvo u ponedjeljak ujutro objavilo je kako je voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće, a informaciju je na svojim stranicama objavio i Grad Slavonski Brod:

‘U cilju pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

U skladu s člankom 12. Stavak 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda’, objavio je HZJZ.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu kako zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode te da će vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće.

Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od subote, 31. ožujka, nisu imali pitku vodu jer je slavonskobrodsko vodocrpilište Jelas bilo onečišćeno ugljikovodicima. Spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima počelo je 2. travnja.

Brođani su po vodu odlazili do cisterni koje su bile postavljene na više lokacija, javlja N1.

Brođani danas očekuju dozvolu za konzumaciju vode

Facebook Komentari