Jandroković: Stier treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, evo kad će saborska rasprava o Istanbulskoj konvenciji i Martini Dalić

Na sastanak u Vladu u prijepodnevnim satima stigli su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i Vladimir Šeks, javio je reporter N1.

Pri ulasku u Vladu nisu željeli odgovarati na pitanja kojim povodom su došli na sastanak.

Nakon sastanka u Vladi pred novinare je stao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Sjednica Sabora od srijede

Predsjednik Sabora najavio je Aktualno prijepodne za srijedu, a potom raspravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Za četvrtak je zakazana rasprava o povjerenju Ministrici Dalić, kazao je.

O voditelju ERS-a

‘Očekujem da ćemo danas ili u idućim danima raščistiti sve o voditelju ERS-a, a o tome će odluku donijeti PSP’, kazao je.

O Davoru Ivi Stieru

To je tema o kojoj ćemo razgovarati unutar HDZ-a… čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Bilo bi u redu da on objasni o čemu i zašto je to govorio’, rekao je. ‘Treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi’, kazao je predsjednik Sabora.

Podsjetimo, Stier je u petak, među ostalim, kazao:

‘Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za društvo…’.

Dekapitacija Stiera: Počinje igra živaca, Plenković čeka Stierovu ostavku, a politički tajnik ne želi sam otići, jasna je i politička sudbina Mire Kovača

Share This Article