Divjak o Glunčiću: Neću dopustiti da se opstruira cijeli proces, hoćemo li ili ne poništiti natječaj, to pitajte nekog drugog

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je Osnovnu školu Ivana Cankara u Zagrebu, a u povodu edukacije za učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje škola koje će provoditi eksperimentalni program “Škola za život” u sklopu kurikularne reforme.

Ministrica se sastala s ravnateljicom škole Silvanom Svetličić, učenicima i učiteljima škole.

“Drago mi je da otvaramo službeno proces ulaska učitelja u učionice, ovaj puta virtualne, a kasnije će to biti i fizički. To znači ulazak kurikularne reforme u škole”, kazala je Divjak.

“Simbolički smo s edukacijom krenuli u ovoj školi”, kazala je Divjak te dodala da je fokus u prvom dijelu na 72 eksperimentalne škole kojima će osiguravati materijale i ekukaciju.

“20 mentora imamo u ovom trenutku, a za mjesec dana ćemo imati 150 mentora iz cijele Europe, a i svijeta”, rekla je Divjak i dodala da sve ide prema planu. “Naš posebni fokus su učitelji jer bez njih nema reforme i pozitivnog pomaka”, kazla je Divjak.

U ovom trenutku počinje intenzivna edukacija nastavnika za eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme u 72 škole.

No, trenutno su veći problem za ministricu Divjak prijepori u vladajućoj koaliciji oko izbora voditelja ekspertne radne skupine, a prema posljednjim informacijama medija tu bi poziciju trebao zauzeti bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

‘Što se tiče voditelja ERS-a ići će prijedlog o kojemu će članovi glasovati’, kazala je u ponedjeljak ministrica odgovarajući na novinarska pitanja. Ministrica, kaže, neće dozvoliti da se opstruira cijeli proces.

‘Natječaj moramo privesti kraju, a tek onda možemo razgovarati o novim opcijama’, rekla je odgovarajući na pitanje o Radovanu Fuchsu kao mogućem voditelju ERS-a o čemu su pisali mediji ovoga vikenda.

‘Hoćemo li ili ne poništiti natječaj, to pitajte nekog drugog’, rekla je.

Ministrica, kaže, neće dozvoliti da se opstruira cijeli proces, javlja N1.

VIDEO Mijić: Ako Glunčić prođe, onda HNS više ne postoji kao stranka – Pavelić: Vlada je u ozbiljnoj krizi

VIDEO Mijić: Ako Glunčić prođe, onda HNS više ne postoji kao stranka – Pavelić: Vlada je u ozbiljnoj krizi

Share This Article