Njemačka policija spriječila osvetnički teroristički pohod na današnji Berlinski polumaraton

Berlinska policija spriječila je, prema informacijama Die Welta, teroristički napad koji se trebao dogoditi danas, tijekom Berlinskog polumaratona.

Posebne su snage uhitile nekoliko ljudi, uključujući i glavnog osumnjičenog. On je rekao kako je planirao ubiti gledatelje i sudionike sportske manifestacije u nedjelju, u napadu noževima, prenosi Die Welt.

Glasnogovornik policije potvrdio je da je osumnjičeni uhićen u vezi s polumaratonom, a slučaj je predan uredu državnog odvjetništva. Postoje naznake da je šest osoba u dobi od 18 i 21 godina „ uključeno u pripremu ovog kaznenog djela “, a na temelju toga izvršne su pretrage i šest uhićenja, prenosi Die Welt i dodaje da daljnje informacije trenutačno nisu dostupne zbog istraga koje su u tijeku.

Prema informacijama Die Welta osumnjičeni je bio u kontaktu s teroristom Anisom Amrijem, koji je poznat iz napada kamionom na Božićni sajam u Berlinu kada je usmrtio 12 osoba. Kasnije ga je likvidirala policija u Italiji.

Glavni osumnjičeni navodno je posjedovao dva posebno naoštrena noža za napad na Berlinskom polumaratonu, no, realna opasnost da realizira svoj naum nije postojala, jer je već duže vrijeme pod prismotrom službi, piše Die Welt.

Prema izvorima iz tajnih službi, osumnjičeni je napadom na Berlinskom polumaratonu htio osvetiti Amrija.

Talijanski ministar potvrdio: Ubojica iz Berlina ubijen u Milanu, u pucnjavi ranjen policajac

Facebook Komentari