Bernardić objasnio zašto HDZ propada: Veliki pad HDZ-a je očito rezultat podjela u toj stranci zbog ratifikacije Istanbulske konvencije

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u Pregradi upitan i za komentar redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama, tzv. CRO Demoskop, koje je provedeno početkom ožujka, a prema kojem raste biračka potpora SDP-u, koji sada bilježi izbor od 21,1 posto.

“Veliki pad HDZ-a je očito rezultat podjela u toj stranci zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, ali i svađe s njihovim koalicijskim partnerima oko bitnih pitanja poput onoga o kurikularnoj reformi. Sada vidimo da se i Crkva počela udaljavati od HDZ-a, a tu su i katastrofalne izjave i inicijative ministrice Murganić, ministra Kujundžića i sl. Svemu treba dodati i neprovođenje reformi. HDZ je zadnjih godinu dana u padu, ali taj pad je danas evidentniji nego prije. Što se SDP-a tiče, on je stabilan, raste i nastavit će rasti. Uvjeren sam da će građani sve više prepoznavati naše politike koje imaju za cilj bolji život svih građana. Spremni smo po treći put preuzeti odgovornost za ovu zemlju.”, rekao je Bernardić, prenosi SDP.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, zajedno s članovima Predsjedništva stranke i saborskim zastupnicima Domagojem Hajdukovićem, Sinišom Hajdašem Dončićem i Damirom Mateljanom prisustvovao je danas proslavi Dana Grada Pregrade koji se tradicionalno slavi na Bijelu nedjelju, 8. travnja.

Anketa: HDZ u padu i to ozbiljnom, Plenković na čelu najnegativnijih političara

Pakt Plenković Vrdoljak: Glunčić neće biti na čelu Ekspertne radne skupine, spominje se Fuchs, a on spominje rotirajućeg voditelja

Facebook Komentari