Završio napeti sastanak HDZ-a i HNS-a, Vrdoljak: Kolicija je stabilna, Divjak-Ja od svojeg ne odustajem

U Banskim dvorima održao se sastanak šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.
Sastanak je završio desetak minuta nakon 23 sata. Novinarima je izjavu dao Vrdoljak.

Nije je želio odgovoriti na pitanje hoće li Glunčić biti voditelj Ekspertne radne skupine. Kazao je da će premijer Andrej Plenković za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva koje bira čelnika ERS-a

“Koalicija je stabilna”, kazao je Vrdoljak navodeći da su mediji zadnjih dana krivo interpretirali događanja.

Premijer Plenković stigao je u Banske dvore u pratnji Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića nešto prije 20 sati, gdje bi se trebao sastati s Ivanom Vrdoljakom.

“Bit će sve dobro, sto posto”, kazao je premijer, javlja N1.

Dok su u Banskim dvorima o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu razgovarajali Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stigla je u sjedište HNS-a.

“Ja radim svoj posao, a moje je da uvedem reformu u škole, sve ono što smo obećali, a ovo je konzultacija. Na temu obrazovne reforme. Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sadadalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu mi ćemo i dalje raditi. U ponedjeljak krećemo s edukacijama. Sigurna sam da ćemo uspjeti to odraditi. Mi radimo normalno”, kazala je Divjak.

Ministrica Divjak javno je rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića. Premijer Plenković danas je nakon Predsjedništva HNS-a rekao da nije u redu komentirati bilo koga dok javni natječaj traje.
“Pitanje je bilo koja moja reakcija na njegovo pismo gdje se očitovao da eksperimentalna provedba nije pripremljena kako treba. Ona je pripremljena, on nije bio upućen. Nadam se da se u međuvremenu uputio. Ja sam svoje rekla već ranije i od toga ne odustajem”, rekla nam je Divjak.

VIDEO Mijić: Ako Glunčić prođe, onda HNS više ne postoji kao stranka – Pavelić: Vlada je u ozbiljnoj krizi

Share This Article