Amerikanci su odlučili uvesti sankcije ruskim oligarsima

Američki ministar financija Steven Terner Mnuchin
Ad

Sjedinjene Američke Države planiraju ovoga tjedna uvesti sankcije ruskim oligarsima što je na tragu mjera kojima se Vlada Ruske Federacije kažnjava za upletanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Nove mjere trebale bi biti objavljene već danas, doznaje britanski Reuters od izvora upoznatih s raspravama o uvođenju sankcija.

To bi mogao biti do sada najagresivniji potez SAD-a protiv ruske poslovne elite, nakon što su Sjedinjene Američke Države prošloga mjeseca uvele sankcije protiv devetnaest ruskih državljana i pet ruskih organizacija, uključujući ruske obavještajne službe, zbog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine i kibernetičkih napada.

Sankcije oligarsima mogle bi obuhvatiti i ljude bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu

Sankcije oligarsima mogle bi obuhvatiti i ljude bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu, a to su prvenstveno Yury Valentinovič Kovalčuk, Arkadi Romanovitš Rotenberg, Gennady Nikolayevič Timčenko i Konstantin Valeryevič Malofeev, a odraz su želje Washingtona da pozove Moskvu na odgovornost zbog navodno g miješanja u američke predsjedničke izbore, što Ruska Federacija negira, navodi brutanska novinska agencija Reuters.

Američki ministar financija Steven Terner Mnuchin u ožujku ove godine je najavio sankcije protiv ruskih vladinih dužnosnika i oligarha ‘zbog njihovih destabilizirajućih aktivnosti’ te pojasnio da će im se tim mjerama onemogućiti pristup američkom financijskom sustavu. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari