Zagrebački Holding objasnio snimku odvoza otpada o kojoj je pričao cijeli grad, možda nekoga i tuži

Iz Zagrebačkog Holdinga poručuju kako će razmotriti pravne mogućnosti, vezano uz objavljivanje snimke odvoza otpada na Facebooku.

Zagrebački Holding očitovao se o snimci koju je na Facebooku objavio zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska, a koji tvrdi da se na njoj vidi kako djelatnici Čistoće smeće iz različitih spremnika ubacuju u isti kamion.

“Nije točno da Čistoća različite vrste otpada odvozi u istom kamionu. Ovdje se radi o dvije identične vrste otpada i nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal i nije došlo do miješanja otpada. Žao mi je što što nismo kompletnu situcaiju objasnili jučer. Odgovorni za ovo će snositi posljedice, poboljšat ćemo komunikaciju s medijima”, kazala je Senka Knežević, službenica za informiranje Zagrebačkog Holdinga.

Knežević ističe kako se otpad koji građani razdvajaju, ne odvozi u istim kamionima istovremeno.

“Čistoća ima plan odvoženja otpada i sukladno tome postupa”, kazala je Knežević i podsjetila kako je širenje lažnih vijesti i uznemirujućih glasina je kazneno djelo.

“ZG Holding će razmotriti sve pravne elemente ovog događaja i poduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju”, kazala je Knežević, prenosi dnevnik.hr.

Snimku je na svom Facebook profilu objavio zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska

“Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec? Lokacija: Kranjčevićeva ulica”, napisao je Renato Petek na svom profilu.

Facebook Komentari