Uglavnom se vjeruje kako muškarci svoje supruge varaju s ljepšim i zgodnijim ženama, ali je li to baš tako…

Uglavnom se vjeruje kako muškarci svoje supruge varaju s ljepšim i zgodnijim ženama, ali je li to baš tako?

Najnovije istraživanje je pokazalo da stvari ne stoje tako, već sasvim drugačije.

Kada varaju, muškarci ne gledaju ljepotu. Štoviše, većina muškaraca koji su prevarili svoje supruge priznali su da su to uradili s osobom koja im je fizički manje privlačna od žene.

Najnovije istraživanje je pokazalo kako ljepota uopće ne igra bitnu ulogu u preljubu i da su pripadnicima jačeg pola strastvenost, nježnost i pažljivost važnije od ljepote.

Studija je pokazala kako je većina ispitanih muškaraca svjesna toga da je njihova žena lepša i zgodnija od ljubavnice, a samo 30 posto njih je priznalo kako je ženu prevarilo s mlađom osobom, dok samo četvrtina muškaraca smatra da je njihova ljubavnica ljepša od supruge.

Ono što je zanimljivo, to je da su žene imale isto mišljenje o svojim ljubavnicima, samo što su one dodale kako je ljubavnik uglavnom u boljoj formi i kako ih uglavnom više cijeni od muža.

Ono što je posebno zanimljivo, postoje i uvjerenja da muškarci vole svoje supruge, ali oni ne znaju kako riješiti probleme u braku, pa traže nešto sa strane kako bi našli ono što im u braku nedostaje, piše B92.

Facebook Komentari