19.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ruski predsjednik Putin odlazi u Republiku Tursku na susret s turskim predsjednikom...

Ruski predsjednik Putin odlazi u Republiku Tursku na susret s turskim predsjednikom Erdoğanom i iranskim predsjednikom Rouhanijem

Predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin sutradan na dva dana putuje u Republiku Tursku gdje će se susresti s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom i iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem, objavio je danas službeni Kremlj. 

Tri države zajedno rade na rješenju sukoba u Sirijskoj Arapskoj Republici iako su u tom sedmogodišnjem ratu podržavale suprotstavljene strane.

Vladimir Vladimirovič Putin i Recep Tayyip Erdoğan će tom prigodom i službeno otvoriti rad prve jedinice turskog nuklearnog postrojenja Akkuyu, priopćio je Kremlj. Tursko nuklearno postrojenje će, kako je planirano, biti u punom operativnom pogonu kroz sljdeih najmanje sedam godina.

Vladimir Vladimirovič Putin i Recep Tayyip Erdoğan će tom prigodom i službeno otvoriti rad prve jedinice turskog nuklearnog postrojenja Akkuyu, priopćio je Kremlj. Tursko nuklearno postrojenje  će, kako je planirano, biti u punom operativnom pogonu kroz sljdeih najmanje sedam godina.

Kremlj je usput zanijekao da su u tijeku pripreme za summit ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina i američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa, što je američki predsjednik predložio u telefonskom razgovoru 20. ožujka ove godine.

Washington je od tada protjerao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Seattleu optužujući Rusku Federaciju da je upletena u trovanje bivšeg ruskog – britanskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije u Salisburyju, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Kremlj je zanijekao da su u tijeku pripreme za summit ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa, što je američki predsjednik predložio u telefonskom razgovoru 20. ožujka ove godine. Washington je od tada protjerao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Seattleu optužujući Rusku Federaciju da je upletena u trovanje bivšeg ruskog – britanskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije u Salisburyju, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske. “U svjetlu tih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja summita”, rekao je novinarima savjetnik Kremlja, Jurij Viktorovič Ušakov”

U svjetlu tih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja summita”, rekao je novinarima savjetnik Kremlja, Jurij Viktorovič Ušakov, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Želim vjerovati da će razgovori (o predloženom summitu) početi”, rekao je. “Želimo se nadati da ćemo…jednoga dana, u nekom trenutku doći do početka ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga”, poručio je medijima savjetnik Kremlja, Jurij Viktorovič Ušakov  (Theo Ljubić, Reuters)

Najnovije

Još iz rubrike