MZOE poslalo demanti: Neistinita je informacija iz naslova koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića

Ministarstvo Tomislava Ćorića poslalo je demanti kojeg objavljujemo u cijelosti.

Poštovane/i,

sukladno čl. 40 Zakona o medijima molimo Vas da u cijelosti i neodložno objavite ispravak netočnog navoda iz članka: http://hrvatska-danas.com/2018/04/02/gradonacelnik-duspara-pokvario-coricu-idilu-nastala-svada-vi-ste-gradonacelnice-destruktivni/ POSTED BY: HRVATSKA DANAS 2. TRAVNJA 2018.

a u kojemu su prenesene netočno objavljene informacije s portala SBplus http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/zivot/okolis/zestok_sukob_ministra_corica_i_gradonacelnika_duspare.aspx#.WsIpZFIUldj Objavljeno: 2.4.2018. u 11:30 sati, Autor: JZ/ŽG/SBplus u kojemu su netočno prenesene informacije o početku spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na vodocrpilište u Sikirevcima.

Naglašavamo da od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike unaprijed nije bio organiziran sastanak već su se prisutni (načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić, direktor vodnogospodarskog odjela za Srednju i Donju Savu Davorin Piha, direktor Vodovoda d.o.o. Slavonski Brod Stjepan Aščić, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. Dražen Milinković, voditelj Sektora korištenja voda Hrvatske vode Ivan Kolovrat, stručni suradnik u Hrvatskim vodama hidrogeolog Želimir Pekaš, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te inženjeri) okupili na tehničkom radnom dogovoru koji su inicirale Hrvatske vode, a kako bi razgovarali isključivo o operativnim koracima u rješavanju problematike priključenja slavonskobrodskog vodoopskrbnog sustava na vodocrpilište Sikirevci.

Ističemo kako je ministar Tomislav Ćorić kao resorni ministar na poziv g. Zorana Đurokovića, generalnog direktora Hrvatskih voda sudjelovao u ovom radnom dogovoru.

Nadalje, neistinita je informacija iz naslova koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.

Stoga Vas zaključno molimo da objavite ispravak netočnih navoda kako bi se spriječila politizacija tematike i pažnja usmjerila na konstruktivno rješavanje spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na vodocrpilište u Sikirevcima.

Samostalna služba za odnose s javnošću i protokol/
Independent Service for Public Relations and Protocol

Gradonačelnik Duspara pokvario Ćoriću idilu, nastala svađa: Vi ste gradonačelniče destruktivni!

Facebook Komentari