Gradonačelnik Slavonskog Broda traži hitne odgovore: Na lokaciji izlijevanja i dalje smrdi, kad će sanacija; Što je pokazala analiza vode; Što je poduzeo DORH

Foto: Slavonski Brod

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je žurno zatražio odgovore od nadležnih institucija u svezi s izlijevanjem nafte iz produktovoda Slobodnica te zagađenja pitke vode i onečišćenja tla.

Naime, i nakon gotovo tjedan dana od ekološkog incidenta, na lokaciji izlijevanja nafte ne može se izbjeći jak miris naftnih derivata, a bez obzira na svakodnevno nasipavanje aposorbentima, nafta prodire iz tla. Od ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića te od Uprave za inspekcijske istog resornog ministarstva, zatraženo je da izvijesti što se poduzima na sanaciji zahvaćenog područja i koji su rezultati uzorkovanog tla uzetog za ispitivanje.

Od generalnog direktora Zorana Đurokovića zatraženo je da izvijesti o poduzetim radnjama u cilju osiguravanja pitke vode za građane Grada Slavonskog Broda, kao i o rezultatima uzorkovanja vode što su ga provodile Hrvatske vode.

Od Zavoda za javno zdravstvo zatražena je hitna dostava rezultata ispitanih uzoraka vode uzetih 1. travnja 2018. godine. Isto tako od Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu da izvijesti koji su koraci poduzeti s obzirom na kaznenu prijavu koju je Grad Slavosnki Brod podnio protiv Croduxa i izvođača radova te nadležnog Plinacra, ovjavio je Slavonski brod na svojim mrežnim stranicama.

Ćorić u Slavonskom Brodu: Onaj tko je odgovoran za ovu situaciju, morat će kazneno odgovarati

Facebook Komentari