Gradonačelnik Duspara pokvario Ćoriću idilu, nastala svađa: Vi ste gradonačelniče destruktivni!

Umjesto s radovima na vodocrpilištu, kako smo najavili, u 10:30 sati ministar Ćorić započeo je s jutarnjom kavom u sikirevačkoj općinskoj vijećnici. S njim su teferićili oni koje je pozvao: direktor Hrvatskih voda, Zoran Đurković i njegov predstavnik u Slavonskom Brodu, Davorin Piha, direktori brodskog i vinkovačkog Vodovoda te par zaposlenika Hrvatskih voda, piše sbplus.

Radnu atmosferu pokvario im je brodski gradonačelnik, Mirko Duspara, na način da je nepozvan došao na sastanak i počeo postavljati neugodna pitanja:

– Mada nas niste zvali, u Sikirevce smo došli zbog zabrinutosti izostankom trećeg nalaza kakvoće vode. Zabrinuti smo jer ispitivanje nije uspjelo u Zavodu za javno zdravstvo Hrvatske u Zagrebu. Navodno, zbog kvara na instrumentima – kad su počeli ispitivati koncentraciju ugljikovodika u vodi s Jelasa – proces je nastavljen u Zavodu za javno zdravstvo Grada Zagreba. Međutim, nalaza nema već dva dana. Zašto ih nema? Krijete li nešto od Brođana? – pomalo neugodan bio je Duspara tim i sličnim pitanjima koje je uputio ministru.

– Vi ste gradonačelniče destruktivni. Mi ovdje raspravljamo o priključenju Broda na sikirevačko vodocrpilište, a Vi izlazite u javnost s insinuacijama o uzroku onečišćenja vode bez dokaza, navodno je Ćorić, također odlučno i s visine, odgovorio Duspari.

– Priključenje Broda na Sikirevce je problem kojeg Hrvatske vode godinama rješavaju na štetu Grada Slavonskog Broda, ali sad je prioritet zdravlje ljudi i sanacija onečišćenog tla u kojeg, najvjerojatnije, i dalje curi benzin iz oštećenog produktovoda – nastavio je Duspara povišenim tonom.

Nakon napetog uvoda u dan, svi su otišli na vodocrpilište, gdje su ministar i direktor Hrvatskih voda odvojili se u polje, vjerojatno, kako bi na miru mogli dogovoriti vrstu i obujam radova.

Potom, ministar će novinarima kazati kako će brodska cijev biti spojena na vodocrpilište u Sikirevcima za 15 dana, a za tri mjeseca bit će iskopani novi zdenci iz kojih će poteći dovoljno vode, ne samo za Vinkovce, nego i za Slavonski Brod., piše sbplus.

MZOE poslalo demanti: Neistinita je informacija iz naslova koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića

Gradonačelnik Slavonskog Broda traži hitne odgovore: Na lokaciji izlijevanja i dalje smrdi, kad će sanacija; Što je pokazala analiza vode; Što je poduzeo DORH

Ćorić u Slavonskom Brodu: Onaj tko je odgovoran za ovu situaciju, morat će kazneno odgovarati

Facebook Komentari