Američki predsjednik Donald Trump ponovo naglasio potrebu izgradnje zida na granici s Meksikom

Ad

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump jučer je objavio na svom Twitter profilu kako neće doći do dogovora o legaliziranju statusa mladih ilegalnih imigranata poznatih kao Sanjari te je proglasio kako američko-meksička granica postaje sve opasnija. 

“Graničari ne mogu korektno obavljati svoj posao na granici zbog smiješnih liberalnih demokratskih zakona” poput uhvati & pusti. Postaje sve opasnije”, napisao je američki predsjednik Donald John Trump na na svom Twitteru u nedjelju ujutro, javlja brutanska novinska agencija Reuters. “Karavane stižu. Republikanci moraju ići s nuklearnom opcijom kako bi usvojili oštre zakone. SADA. NEMA VIŠE DOGOVORA O DACA!”.

“Graničari ne mogu korektno obavljati svoj posao na granici zbog smiješnih liberalnih demokratskih zakona” poput uhvati & pusti. Postaje su sve opasnije”, napisao je američki predsjednik Donald John Trump na na svom Twitteru u nedjelju ujutro, javlja brutanska novinska agencija Reuter

DACA je program stvoren 2012. godine pod administracijom predsjednika koji dolazi iz Demokratske stranke, Barackom Obamom, a koji je republikanski predsjednik Donald John Trump odlučio ukinuti prošle jeseni. Stvoren za pojedince koje su u Sjedinjene Američke Države ilegalno doveli njihovi roditelji isto tako ilegalni imigranti, program je štitio oko 800.000 mladih ilegalnih imigranata od deportacije i davao im radne dozvole.

Američki predsjednik Donald John Trump je govorio kako je otvoren za dogovor s Demokratima u Kongresu koji žele zaštititi program u zamjenu za prekidanje lančane imigracije prema kojoj useljenik može dovesti neograničen broj rođaka u SAD, prekid vizne lutrije i financiranje izgradnje zida na granici sa Sjedinjenim Državama Meksika.

“Meksiko poduzima tako malo, to nije NIŠTA, u sprječavanju ljudi da uđu u Meksiko preko južne granice i zatim u Sjedinjene Države”, napisao je dalje američki predsjednik Donald John Trump.

“Meksiko mora zaustaviti priljev droga i ljudi, ili ću im zavrnuti pipu, NAFTA-u (Sporazum o slobodnoj trgovini između Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Sjedinjenih Država Meksika), nastavio je američki predsjednik Donald John Trump na Twitteru i naglasio “POTREBU ZIDA”

Predsjednik Trump je reagirao na članak stranice Buzzfeed o kretanju oko 1500 migranta iz Republike Gvatemale, Salvadora i Republike Hondurasa po Sjedinjenim Državama Meksika, navodi francuska novinska agencija France Presse.

Organizatori, skupina dragovoljaca Pueblos sin frontersa (Narodi bez granica) pokušavaju organiziranjem skupina migranta zaštititi ih od vlasti, bandi i kartela kojima oni posttaju redovne žrtve ako su izolirani.

Američka granična patrola prema Meksiku

“Meksiko mora zaustaviti priljev droga i ljudi, ili ću im zavrnuti pipu, NAFTA-u (Sporazum o slobodnoj trgovini između Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Sjedinjenih Država Meksika), nastavio je američki predsjednik Donald John Trump na Twitteru i naglasio “POTREBU ZIDA”.

Američki predsjednik Donald John Trump , koji želi izgraditi zid na granici sa Sjedinjenim Državama Meksika, nije od Kongresa dobio potrebno financiranje u usvojenom proračunu prošlog mjeseca. Nada da će uvjeriti ministarstvo obrane, koje je dobilo rekordan proračun, da deblokira potrebne svote. (Theo Ljubić, Reuters, France Presse)

Facebook Komentari