Ženski svijet: Kako do sretnog i pozitivnog života

Piše: Ana Zibar, Ženski svijet

Svaka je osoba krojač svoje sudbine, a tako je malo potrebno za sreću. Ono što trebate napraviti kako bi bili sretni je iz glave izbaciti negativne misli i dopustiti sreći da uđe u vaš život.

Znate li da čak i pesimisti mogu ovako razmišljati, a potrebna je samo vježba i to svakodnevna. Jer zašto bi itko pored pozitive gledao negativno i trovao samog sebe?

Problemi neće nestati sami od sebe

Svi mi imamo problema, ali ti problemi ne mogu nestati sami od sebe, niti se riješiti sami od sebe, a riješiti se sigurno neće ako ćete na njih gledati negativno
.
Nitko i ništa vas ne može spriječiti da na probleme počnete gledati pozitivno i da ih krenete rješavati. Uz pozitivan pristup prema problemima sigurno će vam biti lakše pristupiti samom problemu.

Vježbe za sreću

Ako ne znate na koji način biti pozitivna osoba, isprobajte nekoliko vježbi koje vam donosim u nastavku, a koje ćete uz svakodnevna ponavljanja brzo usvojiti.

Ne živite u prošlosti! Prošlost se ne može vratiti i ne može se ispraviti i zato ju ostavite iza sebe. Sve što vas iz prošlosti smeta, oprostite i ostavite tamo. Samo tako možete krenuti dalje, bez loših i negativnih emocija.

Gledajte na život tuđim očima

Gledajte na život iz širokog kuta i nikada okolinu ne sudite prema svojim stajalištima i prema sebi. Niste uvijek u pravu i to imajte na umu. Ponekad treba poslušati druge i njihova stajališta. Na život gledajte tuđim očima jer ćete tako izbjeći puno konflikata, prestat ćete imati predrasude i bolje ćete ih razumjeti.

Svoje životno iskustvo uvijek dijelite s bliskim osobama, kakvo god bilo jer je važno razgovarati, bilo da je riječ o nečem pozitivnom ili negativnom. Razgovarajte s osobom koja će vas razumjeti i u koju imate povjerenja jer samo tako ćete stvoriti osjećaj bliskosti koji će vam donijeti veliko olakšanje u teškim trenucima.

Budite zahvalni

Budite zahvalni jer je to najveći i glavni korak prema sreći. Budite zahvalni kako bi mogli biti svjesni svega lijepog što vas okružuje. Na kraju dana na papir zapišite sve na čemu ste zahvalni. Za početak pišite na papir i to prakticirajte sve dok vam riječi zahvale ne prijeđu u naviku. Nakon nekog vremena ćete primijetiti kako prije spavanja razmišljate samo o zahvalnosti i u svoj život ćete tako prizvati pozitivu.

Zabavljajte se i družite se s ljudima koje volite jer će vam to uvijek izmamiti osmijeh na lice i popraviti raspoloženje.

Prebacivanje krivnje na druge

Ne krivite sve oko sebe i ne prebacujte krivnju na druge ljude jer je to negativno. Zbog takvih postupaka mnoge osobe nemaju kontrolu nad svojim životom. Misli krivnje izbacite iz svoje glave i zadajte sami sebi da u vašim mislima nema mjesta za takve misli.

Ako želite biti zdravi morate živjeti sretno. Sreća i zdravlje su jako povezani. Ne savjetuje se bez veze život bez poroka, sa što više vježbanja i što više zdrave hrane.

Radite ono što volite

Kako bi pozitiva bila svaki dan sve više dio vašeg života morate voljeti sebe, biti okruženi ljudima koje volite, razmišljati o onome što volite i raditi ono što volite.

Što više se smijte i pokušajte već od samog jutra na lice nabaciti osmijeh te ga sačuvajte u svim situacijama tijekom dana. Jer smijeh je dokazano najbolje oružje.

Zavist kao motivacija

Samo na pozitivan način rješavajte zavist jer ako ju osjećate iskoristite ju jedino tako da vas gura u ostvarivanju ciljeva. Zavist vam treba biti motivacija kako bi ju nakon nekog vremena mogli okrenuti na pozitivno.

I to je samo nekoliko važnih koraka za sreću i pozitivan život. Isprobajte, nije teško, a vaš život će biti ljepši.

Facebook Komentari