Papa Franjo pozvao sve katolike da se otrgnu spokojnosti i samozadovoljstvu na Veliku subotu

Papa Franjo je predvodio vazmeno bdijenje na Veliku subotu i pozvao sve katolike da se otrgnu spokojnosti i samozadovoljstvu te da obnove svoju vjeru u nadilaženje nepravde.

Tijekom vazmenog bdijenja u Bazilici sv. Petra u Rimu, Papa Franjo je upozoravajući govorio o samozadovoljstvu i obnovi.

“Današnji sljedbenik… je podlegao stvarnosti koja ga navodi da vjeruje kako ne može učiniti ništa da nadvlada mnoge nepravde od kojih trpe mnogi od njegove braće”, rekao je Papa.

Papa Franjo je predvodio vazmeno bdijenje na Veliku subotu i pozvao sve katolike da se otrgnu spokojnosti i samozadovoljstvu te da obnove svoju vjeru u nadilaženje nepravde

Papa Franjo je također rekao kako se u slavljenje Uskrsa radi o “obnovi vjere da Bog pristupa… izazivajući naš monotoni i paralizirajući determinizam”.

Sigurnosne mjere su bile pooštrene tijekom subotnjeg vazmenog bdijenja. Ovoga tjedna je talijanska policija provela četiri racije protiv osumnjičenih pristaša islamističkih terorističkih skupina i uhitila sedmero ljudi koje sumnjiči za povezanost s Tunižaninom koji je izveo napada kamionom u Berlinu, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

U nedjelju će Papa Franjo predvoditi Uskrsnu misu kako bi obilježio uskrsnuće Isusa Krista.

(Theo Ljubić, DPA)

Facebook Komentari