Oglasila se tvrtka koju optužuju za zagađenje vode u Slavonskom Brodu: Incident se dogodio kilometrima od vodocrpilišta

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

“Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 – 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji”, poručuju iz Croduxa.

Nakon što je Zavod za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu u petak izvijestio da je drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi te da voda nije zdravstveno ispravna, gradonačelnik Mirko Duspara u svojim je izjavama za to krivcem označio tvrtku koja je testirala stari produkotovod, pri čemu je u tlo istekla određena količina derivata.

Tim se povodom danas o svemu oglasila i prozvana tvrtka, Crodux, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 – 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja.

Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 – 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 – 200 lit benzina. Tvrtka Crodux provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije”, navodi se u priopćenju te tvrtke.

Slavonski Brod bez pitke vode, stiže Plenković i ministri, gradonačelnik spominje terorizam

Facebook Komentari