Američki predsjednik Donald John Trump želi povlačenje američke vojske iz Sirijske Arapske Republike

Američki predsjednik Donald John Trump je izjavio kako će službeni Washington ustrajati da se Demokratska Narodna Rrepublika Koreja odrekne nuklearnog oružja iako Pyongyang prijeti da će se zbog toga povući sa sastanka

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump poručio je svojim savjetnicima da želi što skorije povlačenje američke vojske iz Sirijske Arapske Republike, otkrila su danas medijima dva visoka dužnosnika američkog State Departmenta. 

Predsjednik Donald John Trump provodi Uskršnje blagdane na svome imanju u Palm Beachu na Floridi. U četvrtak je u govoru u Richfieldu u Ohiju otkrio svoju želju da povuče američke snage iz Sirijske Arapske Republike i preda sigurnost te države u ruke regionalnih država, a taj stav bi mogao izazvati negativne reakcije kod mnogih drugih američkih dužnosnika.

Donald John Trump je istaknuo da na temelju pobjede nad militantima takozvane Islamske države zaključuje da će Sjedinjene Američke Države “napustiti Siriju veoma brzo”.

“Neka se sad o tome brinu drugi ljudi. Vrlo ubrzo mi odlazimo”.

“Vratit ćemo našu državu gdje i pripadamo, gdje želimo biti”, dodao je američki predsjednik.

Donald John Trump koji Uskršnje blagdane sa svojom suprugom Melanijom i obitelji provodi na svom imanju Palm Beach u Floridi, istaknuo je da na temelju pobjede nad militantima takozvane Islamske države zaključuje da će Sjedinjene Američke Države “napustiti Siriju veoma brzo”.
“Neka se sad o tome brinu drugi ljudi. Vrlo ubrzo mi odlazimo”. “Vratit ćemo našu državu gdje i pripadamo, gdje želimo biti”, dodao je američki predsjednik.

Dužnosnici američkog State Departmenta koji su govorili za britansku novinsku agenciju Reuters pod uvjetom anonimnosti ističu kako Trumpov govor reflektira njegove razgovore sa savjetnicima. Predsjednik SAD-a Donald John Trump se pita zašto bi američke vojne snage trebale ostati u Sirijskoj Arapskoj Republici sad kad su militanti takozvane Islamske države pred potpunim porazom.

Pojedini analitičari prilika na Bližnjem istoku su mišljenja kako bi američki NATO saveznik Republika Turska mogla održavati položaje koje drže američke snage prije svog eventualnog povlačenja, no, američki saveznik Država Izrael, koja uz SAD, za razliku od Turaka itekako podržava Kurdske snage koje se također bore u Siriji, službeno još nije reagirala na najavu o povlačenju SAD-a iz te bliskoistočne zemlje. (Theo Ljubić, Reuters)

 

Facebook Komentari