Strinavić ogorčen na Plenkovićeve izjave oko Blokiranih: Koliko su ovrhama opljačkali od građana, mogli su kupiti 366 aviona s kojim se mogla naoružati svaka članica EU

Iz ispod objavljenog intervjua na HRT-u, odnosno izjave Premijera Plenkovića koji ustraje u daljnjem modelu ovršnog zakona kojim su ukupan privatni dug kućanstava digli od 6 milijarde na 60 milijarde kn, jasno je vidljivo da Plenković ne kani slušati argumente zdravog razuma na koje ukazuje vodstvo Udruge Blokirani po zamolbi predsjednice Republike, kaže Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani u izjavi koju prenosimo u cijelosti:

Udrugu ne mora primiti, naći će milijun izgovora za nedjelovanje, na kraju krajeva mi smo s njim bili obavili razgovor prije nego je postao Premijer pa nam je jasno pokazao da siromaštvo prezaduženog naroda za razliku od Agrokora. za njega nije problem s kojim bi se on imao baviti.

No ako ignorira poruke Predsjednice, to nije oprostivo jer nije predsjednica Predsjednica nekog kućnog savjet ili mjesnog odbora Pušća Bistre. nego Predsjednica Hrvatske domovine koja Hrvatsku zastupa pred najvećim svjetskim državnicima svijeta!

Plenković hladnom i uvježbanom briselskom retorikom i u donjem tekstu izjave jasno pokazuje da su za njega ljudi odnosno 325.000 blokiranih obitelji i 30 posto siromašne Hrvatske samo brojke u statistikama i radije se sastaje s lihvarima nego s građanima koji su mu dali glas na izborima kao da se umislio da se on kao Premijer rodio pa ne odgovara nikome pa ni narodu za loše odluke..

Koliko su od 2010. do 2018. kroz ovršne postupke i blokade opljačkali od građana mogli su kupiti 366 aviona s kojim se mogla naoružati svaka članica EU + članice kandidati za prijem u EU, i svatko bi dobio po jednu eskadrilu. Ovo je sramota na ovakav način ignorirati glavni problem u državi, probleme naroda, i Predsjednicu države i nadam se da ovako blokiranom Premijeru nitko ovo neće zaboraviti ni ostati dužan.

S poštovanjem,

MARIO STRINAVIĆ
glavni tajnik Udruge Blokirani

Strinavić se osvrnuo na Plenkovićevu objavu na web-u HRT-a:

U Gospiću je održan radni i zatvoreni sastanak povjerenstava raspuštenih ogranaka HDZ-a, županijskog i gradskog, na kojem je bio i predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković. Naime HDZ-ovo povjerenstvo za Ličko-senjsku županiju i povjerenik Darko Nekić su prije desetak dana raspustili gospićku gradsku organizaciju i postavili svog povjerenika Ivana Radoševića, sa zadatkom da organizira unutarstranačke izbore.

HDZ-ov župan Darko Milinović, koji je do siječnja bio predsjednik ogranka stranke, nedavno je nazvao Nekićev odnos prema gospićkom HDZ-u neviđenom represijom, na što je Nekić javno uzvratio kako se Milinović strahovladom i represijom služio godinama. Uoči sastanka Milinović je izjavio kako nije točno da on ovih dana vodi svoju kampanju na terenu protivnu interesima stranke, dok je za navodna tajna stranačka okupljanja u Kaniži, Ličkom Novom i Krasnom rekao kako na ta mjesta ide u svojstvu župana te kao član nacionalnog predsjedništva HDZ-a. Najavio je da će se i ubuduće odazivati na pozive na sastanke temeljnih ogranaka HDZ-a i mjesnih odbora.

Nakon raspuštanja županijske organizacije prije dva mjeseca, smatram da je važno da izbori u Ličko-senjskoj županiji proteknu u skladu sa Statutom i u korektnoj maniri, koja je kolegijalna, transparentna i koja će osigurati da svi koji se žele kandiditari i budu kandidirani. Jedini saborski zastupnik HDZ-a iz Ličko-senjske županije Marijan Kustić poduprijet će stav HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji i glasovat će za ratifikaciju kao što je Vlada jednoglasno predložila. Podrška ratifikaciji nakon današnje rasprave bila je vrlo jasna, izjavio je nakon sastanka Andrej Plenković.

Na pitanje šteti li HDZ-u stajalište Hrvatske biskupske konferencije suprotno prijedlogu Vlade da Hrvatski sabor ratificira Instanbulsku konvenciju, Plenković je odgovorio kako smatra da, nakon što je Vlada prihvatila Interpretativnu izjavu o toj konvenciji, na programu stranke i zakonodavstvu čvrsto i utemeljeno treba prići rješavanju fenomena nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u hrvatskome društvu.

Ne vidim da bi usvajanje te konvencije u Hrvatskome saboru i njena kasnija provedba bila na bilo koji način u suprotnosti s vrijednosnim sustavom stranke i zato ću ustrajati na ratificiranju, rekao je Plenković i dodao kako nije na njemu da ocijeni šteti li stranci istupanje Hrvatske biskupske konferencije o politici stranke koja je dobra i korisna za Hrvatsku.

Plenković se osvrnuo i na odluku o kupnji borbenih zrakoplova za koju je rekao da je strateška odluka jačanja hrvatskoga zrakoplovstva. “Što se tiče teme blokiranih i Ovršnog zakona već smo više puta na sjednicama Vlade krenuli u 3 smjera. Prvi smjer se odnosi na otpis određenih dugova od strane države, a drugi smjer je stvaranje preduvjeta za otpis drugih subjekata uz odgovarajuće kompenzacije. Treći smjer je da se poboljša zakonodavni okvir koji se odnosi na potrošački stečaj. Čim prijedlozi budu zreli, a to će biti vrlo skoro, izići ćemo s njima u javnost”, kazao je Plenković.

Župan Darko Milinović nije htio komentirati sastanak jer u Velikom tjednu ne daje izjave novinarima. Ime s kojim se kalkulira kao o mogućem kandidatu za županijskog predsjednika, umjesto župana Milinovića, jest Sanjin Rukavina. Rukavina je kratko rekao da još nitko nije najavio kandidaturu, pa ni on, jer Povjerenstvo još nije donijelo odluku o početku izbornog procesa i roku za kandidiranje.

Facebook Komentari