Plenković u Šibeniku: Još ćemo vidjeti tko će iz HDZ-a biti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je nakon stranačkog sastanka u Šibeniku rekao da i u toj županiji vlada jedinstvena i snažna podrška ratifikaciji Istanbulske konvencije.

“Konvencija će se sigurno ratificirati. HDZ je donio odluku i na Predsjedništvu i na svim tijelima stranke. mislim da će biti vrlo uvjerljiva većinska potpora”, rekao je Plenković te dodao da “ćemo još vidjeti” tko će iz HDZ-a biti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru.

Komentirao je i najavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u pripremi Zakona o pobačaju sudjelovati i Katolička crkva.

“Nismo o tome još razgovarali, a nije ni ministar objasnio svoju izjavu od neki dan. U javnu raspravu će biti svi uključeni, a radne skupine će predložiti nadležno ministarstvo, a to je Ministarstvo zdravstva”, zaključio je Plenković.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić je prije nekoliko dana u programu N1 rekao da će u pripremu Zakona o pobačaju biti uključeni svi. “Svi će biti uključeni zakona, uključujući i Katoličku crkvu, u pripremu Zakona o pobačaju”, zaključio je Kujundžić, prenosi N1.

Facebook Komentari