Pukla cijev, Zvonimirova ulica u kaosu zbog poplave, dodatne gužve stvaraju se i u Savskoj cesti i Horvaćanskoj, zbog pokvarene ZET-ove “sedmice”

Zatvoren je dio Zvonimirove ulice u Zagrebu, gotovo od okretišta na Borongaju do Ekonomskog fakulteta zbog poplave. Tramvaji prometuju normalno, kao što teče promet Zvonimirovom u smjeru Borongaja.

Ukoliko namjeravate do središta Zagreba stići Zvonimirovom ulicom, razmislite o nekom alternativnom pravcu, jer po toj ulici, praktički od okretišta na Borongaju pa do Ekonomskog fakulteta trenutno mogu proći samo čamci.

Taj se dio Zvonimirove, naime, nalazi pod vodom, zbog čega se stvaraju i velike gužve u prilaznim ulicama. Zbog poplavljene Zvonimirove zatvoren je i dio Ulice Donje Svetice na križanju sa Zvonimirovom.

Prema informacijama koje smo dobili od čitatelja, zasad teče promet Zvonimirovom prema Borongaju.

U PU zagrebačkoj su nam rekli da je još u 3:45 ujutro pukla vodovodna cijev na raskrižju Zvonimirove i Donje Svetice. Riječ je o cijevi koja se nalazi ispod kolnika.

“Od 3:45 obustavljen je promet ulicom Svetice od Kennedyjevog trga u smijeru sjevera te ulicom Divka Budaka od raskrižja s Hitrecovom u smijeru Zapada”, kažu iz policije.

Djelatnici Zagrebačkih cesta i Čistoće rade na čišćenju kolnika, no još se ne zna koliko će im trebati da saniraju situaciju.

“Najvažnije je da svi potrošači imaju vodu. Naše ekipe su na terenu, no teško je pretpostaviti koliko će trajati sanacija. Nadamo se da će biti završena u tijeku dana”, kaže Ana Glavan, glasnogovornica Vodovoda i odvodnje.

Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta, poziva one koji su namjeravali proći ovim dijelom grada da koriste alternativne pravce. “Molimo sve da koriste Heinzelovu, Harambašićevu, Šulekovu, Mandlovu te naseljeRavnice”, kaže Suša.

Na stranicama Zagrebačkog holdinga objavljeno je da, unatoč puknuću cijevi, sve linije ZET-a prometuju uobičajenim trasama, piše dnevnik.hr.

Dodatne gužve stvaraju se i u Savskoj cesti i Horvaćanskoj, zbog pokvarene ZET-ove “sedmice” koja je ostala u raskrižju prema Jadranskom mostu. Promet u tom dijelu grada također je u totalnom kolapsu. Čitatelji javljaju da je na tom dijelu zaustavljeno najmanje šest tramvaja.

“Zbog oštećenja naponske mreže u zoni Selske ceste i Horvaćanske, tramvaji linija 5, 7, 14 i 17 trenutno prometuju skraćeno do Savskog mosta. U prometu je izvanredna linija od Savskog mosta do Prečkog”, stoji u kratkoj obavijesti ZET-a.

Facebook Komentari