Miletić: Nadam se da će se SDP pozicionirati kao prava oporba HDZ-u

Predsjednik IDS-a Boris Miletić danas je reagirao na izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je, gostujući u jednoj radijskoj emisiji izjavio, između ostalog, da je „IDS omogućio HDZ-u tihu okupaciju Istre“.

Odgovor predsjednika IDS-a Borisa Miletića pročitajte u nastavku.

„Teško mi je komentirati nesuvisle izjave. S Davorom Bernardićem imamo korektnu suradnju i ne znam što je time htio reći. Pretpostavljam da je na neki čudan i potpuno neuvjerljiv način htio skrenuti pažnju s priče o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a. Svi znamo kako HDZ prolazi, odnosno ne prolazi u Istri i izjave o okupaciji Istre na tragu su znanstvene fantastike.
Činjenica je da SDP-u u Istri pada rejting, ali za to im nije kriv IDS. Nadam se da će što prije riješiti svoje probleme i pozicionirati se kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a.

Podsjetit ću da su IDS i GLAS natjerali Vladu da Istanbulsku konvenciju uopće stavi na dnevni red, da je IDS predložio zakon kojim će se oštro sankcionirati ustaški pozdrav i tako redom. Ništa od toga, na žalost, nije došlo od SDP-a. Ja se ipak nadam da SDP neće ići u koaliciju s HDZ-om, da će se izvući iz krize u koju je upao, da će početi aktivnije zagovarati liberalne vrijednosti i da će se pridružiti pravim opozicijskim akcijama koje vode IDS i GLAS.“, prenosi Regionalexpress.

Bernardić u Istri žestoko napao IDS, da su Plenkovićevi igrači, kao i Amsterdamsku koaliciju

Facebook Komentari