Evakuirane škole u Velikoj Britaniji zbog prijetnji djeci – auto bombama

Londonom, posebice područjem oko kraljevske Buckinghamske palače svakodnevno danju i noću patroliraju, uz britanske policijske snage naoružane pješačkim automatskim oružjem (duge cijevi), također i pripadnici antiterorstičkih specijalnih snaga Kraljevske armije Ujedinjenog Kraljevstva

Škole u Londonu, Durnhamu i Cambridgeu zatvorene su nakon pretnje djeci koja je stigla putem elektroničke pošte na adrese brojnih škola.
U e-mailovima koje su poslane školama pisalo je kako će automobil u 15:15 sati po lokalnom vremenu doći ispred škole i gaziti učenike koji iz nje budu izlazili, a ako ih se pokuša evakuirati, vozač će početi pucati.
“Imate izbor – ili ćete ignorirati poruku i riskirati živote učenika ili ćete slušati što želimo reći”, stoji u poruci potpisanoj s team PI3x13t.

Škole širom Velike Britanije zatvorene su nakon što su mnoge od njih dobile prijetnje u kojima stoji kako će netko “doći i pucati po djeci”.

Radi se o školama u Londonu, Durnhamu i Cambridgeu, pišu britanski mediji. Uspaničeni roditelji dolaze u škole kako bi odveli svoju djecu na sigurno, pišu britanski mediji.
Glasnogovornik policija u Devonu i Coornwallu rekao je kako policija te prijetnje shvaća vrlo ozbiljno.

“Sve policijske postaje širom zemlje udružile su snage kako bi ustanovile tko je odgovoran”, rekao je glasnogovornik policije Cornwalla i Devona.

Facebook Komentari