Bernardić u Istri žestoko napao IDS, da su Plenkovićevi igrači, kao i Amsterdamsku koaliciju

Predsjednik SDP-a žestoko je iz Istre napao IDS i Amsterdamsku koaliciju.

Bernardić je u Istri na primjeru Istanbulske konvencije dokazivao da je SDP “jedina garancija da će se trajno štititi vrijednosti slobode i jednakosti”.

“Na toj su se Konvenciji razotkrili mnogi u Hrvatskoj. Prije svega oni koji su bili spremni podržati Plenkovića u naumu da falsificira Istanbulsku konvenciju, a razotkrio se i MOST, iz kojeg najavili da neće podržati ratifikaciju. Time su potvrdili ono što se dugo špekulira – MOST je jednako Crkva, odnosno klerikalna desnica. Razotkrio se i IDS jer je Boris Miletić postao, kako se čini, Plenkovićev glasnogovornik, rekavši kako u Istanbulskoj konvenciji nema roda. To nije točno. Rodnog ima, i to u članku 3. Na kraju, razotkrio se i Živi zid. Od njih još ništa nismo čuli o tome kako će se postaviti prema pitanju ratifikacije. Došlo je vrijeme da se u Hrvatskoj nitko ne odriče onih koji su drugačiji po rodnom, vjerskom, nacionalnom i drugom određenju”, rekao je Bernardić u Istri.

Naglasio je kako se IDS još nijednom nije javno odredio o mogućnosti koalicije s HDZ-om. “To je vijest koja se ovih dana pojavila u medijima, a nisam čuo da su se IDS i Amsterdamska koalicija od nje ogradili. Na SDP-u je odgovornost da ne dopusti da HDZ u “tihoj suradnji” s IDS-om okupira Istru”, rekao je Bernardić, izvijestili su iz SDP-a, javlja N1.

Facebook Komentari