Vučićeva ljubav prema Hrvatskoj i u odnosima s Kosovom: Nećemo dopustiti novi Bljesak i Oluju

Zbog događanja u Kosovskoj Mitrovici i napada na srbijanske dužnosnike Srpska lista izaći će iz kosovske vlade, a zatim će krajem travnja formirati Zajednicu srpskih općina (ZSO) na Kosovu, rečeno je nakon sastanka s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

“Sutra ćemo u Kosovskoj Mitrovici održati sjednicu skupština svih deset općina s većinskim srpskim stanovništvom i podnijet ćemo prijedlog da do 20. travnja formiramo ZSO. Obavijestili smo predsjednika Vučića i on je rekao da će podržati svaku odluku koju donesemo”, rekao je Goran Rakić, čelnik Srpske liste nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

“Poslije jučerašnjeg terorističkog napada na goloruki srpski narod u Kosovskoj Mitrovici i predstavnike Vlade Srbije, mi kao legitimni predstavnici Srba ne možemo šutjeti i nećemo biti ikebana”, kazao je Rakić i dodao kako su događaji u Kosovskoj Mitrovici “bili proba Albanaca da osvoje sjever Kosova”.

Naglasio je i da ga raduje da je predsjednik Vučić rekao “da Srbija neće dozvoliti nikakvu Oluju niti novi Bljesak”, javljaju srbijanski mediji.

Podsjetimo, do eskalacije nasilja na sjeveru Kosova, koje tinja još od ubojstva srpskog političara Olivera Ivanovića, došlo je u ponedjeljak kada su kosovske snage sigurnosti uhitile šefa ureda za Kosovo vlade Srbije Marka Đurića te glavnog Vučićeva tajnika Nikolu Selakovića, javlja dnevnik.hr.

Vlasti Kosova protjerale jednog srbijanskog dužnosnika, poticao je mržnju i nezadovoljstvo, a Vulinu i sličnima nisu dopustile ulazak

Facebook Komentari