Rumunji zainteresirani za kupnju hrvatske puške, Krstičević podupire

Ministar obrane Damir Krstičević u službeni je posjet primio rumunjskog kolegu Mihai-Viorela Fifora, koji s izaslanstvom boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Nakon bilateralnih sastanaka dvojica su ministara sudjelovala na poslovnoj konferenciji hrvatskih i rumunjskih tvrtki koje se bave obrambenom industrijom. Rumunji su iskazali zanimanje za našu pušku. “Rumunjska je zainteresirana za hrvatsku pušku, jer kao što znate to je vrhunska puška. To je prilika za firmu HS Produkt i MORH daje punu potporu toj prilici”, poručio je ministar Damir Krstičević.

Krstičević je s Fiforom razgovarao i o iskustvima te zemlje, koja u svom zrakoplovstvu koristi borbene zrakoplove ‘F16’, čiju kupnju razmatra i Hrvatska. Iako se neslužbeno nagađa kako se državni vrh opredijelio upravo za polovne ‘F16’, a ne nove švedske ‘Gripene’, Krstičević je istaknuo je kako je stručni tim godinu dana razmatrao sve okolnosti i cijenu obnove HRZ-a. “Rumunji su prije par godina uzeli korišteni F16 i ta nam je suradnja vrlo bitna, kao i suradnja na području školovanja, a s Rumunjima smo i u Poljskoj u istoj borbenoj skupini”, kazao je.

Facebook Komentari