Rakitić prije Meksika: Hrvatska će izgledati dobro, a rezultat je uvijek važan

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić siguran je da će Hrvatska protiv Meksikanaca odigrati kvalitetnu utakmicu, u potrazi za još jednom prijateljskom pobjedom protiv snažnog suparnika.

Meksiko – Hrvatska
Prijateljska utakmica
27. ožujka 2018., 21:00 LT
Stadion AT&T, Dallas, SAD.

Posljednjeg dana američke turneje hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje sraz s Meksikom, protiv kojega su u povijesti ubilježene sve tri prijateljske pobjede, ali i dva poraza na svjetskim prvenstvima.

“Očekujem dobru utakmicu jer smatram da je Meksiko jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Imaju pojedince koji igraju na vrhunskoj razini. Došli smo u SAD kako bismo se okušali i protiv neeuropskih momčadi, to nam je jako važno”, najavio je Ivan Rakitić uoči susreta u Dallasu.

Hrvatska će zaigrati bez šestorice prvotimaca, no Rakitić ističe kako to neće utjecati na želju za pozitivnim rezultatom:

“Igrači su u zahtjevnom razdoblju klupske sezone, no imamo mladih igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje i mislim da će Hrvatska izgledati dobro. Maksimalno poštujemo Meksiko, a ići ćemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici. Bit će dobra atmosfera, stadion će biti pun, i želimo prezentirati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu te potvrditi kako smo na Svjetskom prvenstvu spremni igrati protiv najboljih”.

Motiva također ne nedostaje.

“Ovo je hrvatska reprezentacija i velika je čast predstavljati svoju zemlju tako brojnoj publici kao što će biti slučaj u Dallasu. Želimo pokazati da smo pravi, premda utakmica s Peruom nije završila kako smo zamislili. Ne moramo razgovarati o izostancima, mi koji smo ovdje usredotočeni smo na davanje svog maksimuma”, kaže Rakitić.

“Uživat ćemo u ambijentu punog stadiona. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati ozbiljnu utakmicu, to nam je prilika pokazati kako Hrvatska uistinu ima reprezentaciju visokog nivoa. Rezultat je uvijek važan, to želimo dokazati i protiv Meksika”, zaključio je.

Zlatko Dalić najavio prijateljsku utakmicu s Meksikom u Dallasu: Ne igraju imena, igra reprezentacija

Facebook Komentari