Državna komisija odbila žalbe za Pelješki most

Pelješki most

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je žalbe austrijskog Strabaga, te zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija i turskog IC Ictas Isaat Sanayi uloženu na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama.

Predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Goran Matešić dat će izjavu za medije povodom objave odluke u ovom predmetu u 13 sati u Komisiji.

Protiv rješenja DKOM-a ne može se izjaviti žalba, ali se može u roku od 30 dana pokrenuti upravni spor na Upravnom sudu.

Podsjetimo, Hrvatske ceste izabrale su početkom siječnja kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation (CRBC) za gradnju mosta.
Ponuda koju su dostavili bila je u iznosu 2,6 milijardi kuna s PDV-om i najniža od svih pristiglih, a na njihov izbor žalile su se navedene tri tvrtke.

Strabag je, između ostalog, žalbu temeljio na uvjerenju da je CRBC, tvrtka u državnom vlasništvu, primala državnu potporu od NR Kine što nije u skladu s pravnom stečevinom Europske unije.
Hrvatske ceste nisu prihvatile ponudu tog talijansko – turskog konzorcija zbog loše bankarske garancije i žalba se navodno odnosila u najvećem dijelu upravo na taj element, javlja N1.

Facebook Komentari