Detalji nesreće kod Visovca: 16-godišnjaka traže brojni spasioci, bio je neplivač, strahuje se od najgoreg

Od ranih jutarnjih sati traje intenzivna potraga za 16-godišnjim mladićem F.S. iz Laškovica, ali nažalost, zasad bez rezultata, pa se sluti na najgore. Mladić je u subotu navečer završio u hladnoj vodi Visovačkog jezera nakon što se iz još nepoznatih razloga u 17:50 sati prevrnuo čamac na udaljenosti tek 20-ak metara od otočića Visovac na kojemu je poznati franjevački samostan.

U čamcu su bila četiri prijatelja i vršnjaka, do obale otočića uspjeli su doplivati dva mladića iz Skradina P.U. i M.Ž. te I.Š. iz susjednih Dubravica, dok se 16-godišnjaku iz Laškovice gubi svaki trag.

U spašavanju trojice mladića pomogao je jedan fratar iz samostana koji ih je spazio u vodi. Zbog pothlađenosti, trojica mladića hospitalizirana su u Općoj bolnici Šibenik te su zadržani na daljnjem liječenju i kako doznajemo, u stanju su teškog šoka.

Potraga je u subotu navečer prekinuta, a od nedjelje ujutro, kada je nastavljena, u njoj sudjeluje pet ronilaca Specijalne policije Split, četiri ronioca HGSS-a, 14 terenskih pripadnika HGSS-a iz Drniša i Šibenika, pripadnici HGSS-a iz Zadra na jet-skiju, pripadnici DVD-a Dubravice i brodovi s rendžerima Nacionalnog parka Krka, a koristi se i jedan dron, potvrdila je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor, koja je izjavu za medije dala oko 11:30.

Cijelu potragu koordinira policija, a Kosor je dodala da očevid u ovoj nesreći još nije završen jer sa spašenim i hospitaliziranim mladićima policijski službenici još nisu obavili razgovor.

Kako doznaje Jutarnji od mještana Skradina, sva četvorica mladića su generacijski prijatelji, a u kobnu mladenačku avanturu krenuli su ploveći na malom plastičnim čamcu od 2,5 metra na vesla, tzv. kepolom. Nestali mladić iz Laškovice, doznajemo u Skradinu bio je neplivač. Policija još nije objavila nalaze istrage o razlozima prevrtanja omalenog čamca. Neslužbeno, u jednom trenutku tri mladića našla su se na jednoj strani brodice, uslijed čega se ona prevrnula.

Facebook Komentari