VIDEO HDZ-ov Ćelić objasnio zašto je urlao na koalicijskog partnera Pupovca: Ne pristajem na nametanje “tuđih” stavova kao jedino ispravnih

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Ćelić objasnio je zašto je burno reagirao na današnje izlaganje SDSS-ova zastupnika Milorada Pupovca, kojeg optužuje za nametanje stavova, a časopis Novosti za govor mržnje.

– Što je ovo, sram vas bilo! Je li ovo demokracija? – zaderao se Ćelić nakon Pupovčeva izlaganja, zbog čega ga je glasno opomenuo predsjednik Sabora i stranački kolega Gordan Jandroković. Pupovac je u svom izlaganju upozorio da dio zastupnika prima poruke pritiska i prijetnji zbog njihova opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.

Ćelić je u objavi na Facebooku pod naslovom “Ne dirajte u naše svetinje” poslije rekao kako je Pupovac pokušao “dati pouku o tome kako se Crkva ne smije miješati u politiku”.

– Bilo je razdoblja kada je Crkva dominirala nad politikom, ali i onih kada je politika (kralj) dominirala nad Crkvom. Ta su vremena iza nas. Ona nisu bila dobra. No, Crkva ima svoje poslanje i danas i s pravom poziva vjernike da slijede socijalni i moralni crkveni nauk – kaže Ćelić.

Dodaje kako je više puta javno isticao da želi živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se svi ugodno osjećati bez obzira na vjersku, nacionalnu, seksualnu ili bilo koju drugu pripadnost te da će prvi stati u zaštitu manjina, ali napominje kako ne pristaje na nametanje “tuđih” stavova kao jedino ispravnih, što je, smatra Ćelić, danas proklamirao Pupovac.

Ćelić je također objavio naslovnicu Novosti, koje izdaje SNV, čiji je Pupovac predsjednik. Na naslovnici su fotografije istaknutih protivnika Istanbulske konvencije, uključujući Željku Markić, Josipa Bozanića i Davora Ivu Stiera, uz naslov “Rod luđaka”. Ćelić optužuje Novosti za govor mržnje i vrijeđanje osjećaja vjernika te kaže da “ne može i neće tolerirati” financiranje Novosti iz državnog proračuna, prenosi Večernji.

Facebook Komentari