VIDEO Posljednje legendarne jutarnje stanke o raznim pitanjima i glasovanje kojim su postale povijest

Zastupnici su i danas rad započeli sa zahtjevima za stanke.

Zatražilo ih je čak 8 klubova zastupnika, a govorit će o aktualnoj političkoj situaciji, problemima ovršenih i blokiranih, problemima u poljoprivredi. Nakon toga trebali bi glasovati o promjenama Poslovnika.

Nakon stanki zastupnici su krenuli s glasanjem.

Ivan Lovrinović (nezavisni) zatražio je od predsjednika Sabora da se kratko obrati, ali Jandroković mu je taj zahtjev odbio.

“Takva mogućnost nije propisana”, odgovorio mu je Jandroković.

Branko Bačić (HDZ) kazao je kako se zahtjevima za stanke ne doprinosi raspravu.

Miro Bulj (Most) zaradio je opomenu nakon što je zatražio povredu poslovnika govorivši kako je sramota kako se zbog Istanbulske nekim HDZ-ovcima prijeti ekskomunikacijom iz stranke.

Nakon izlaganja Pupovca, Ivan Ćelić (HDZ) počeo je dobacivati iz kluba na što ga je Gordan Jandroković upozorio

“Kakvo je ovo ponašanje, smirite se kolega Ćelić”, kazao je Jandroković.

Milorad Pupovac (SDSS) kazao je kako se nad određenim zastupnicima vrše pritisci te primaju prijetnje i upozorenja zbog svojih oprijedeljenja oko Istanbulske konvencije.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) kazala je kako je ovo možda zadnja prilika da se stanka odradi petkom ujutro. Potom se osvrnula na situaciju u Agrokoru.

“Kud ide priča s Agrokorom. Radimo li neki drugi ili treći Agrokor? Što će biti s mogućim tužbama i kad se svijetla ugase zna se tko će platiti. Došlo je vrijeme da opet napravimo tematsku sjednicu te da premijer i potpredsjednica Vlade objasne što se napravilo s Agrokorom. Premijer je jučer pokazao odlučnost oko Istanbulske, a to treba raditi i sada”, kazala je Mrak-Taritaš.

Peđa Grbin (SDP) osvrnuo se na poziv Predsjednice Grabar-Kitarović da Putin posjeti Hrvatsku.

“Premijer nije znao da je Predsjednica pozvala Putina, on to s njom nije dogovoreno. To je izjavio nakon što je na europskom vijeću 28 šefova država uključujući i Hrvatsku jednoglasnosno utvrdilo da je Rusija odgovorna za napad nervnim otpadom u Velikoj Britaniji. Predsjednica je osramotila sebe izjavama u Argentini, a nakon toga je dobila priliku još jednom osramtoiti se i ugroziti položaj RH. Ne možemo sa dva dijametralno suprotna glasa govoriti u vanjskoj politici. Mislim da je došlo vrijeme da se zapitamo treba li Republici Hrvatskoj ovakav dualizam”, kazao je Grbin.

Zastupnici su i danas rad započeli sa zahtjevima za stanke. Zatražilo ih je čak 8 klubova zastupnika, a govorit će o aktualnoj političkoj situaciji, problemima ovršenih i blokiranih, problemima u poljoprivredi, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari