Nakon snijega i minusa koji su obilježili dio ožujka, pred nama je promjena vremena, evo kako će biti za vikend i Uskrs

Nakon snijega i minusa koji su obilježili dio ožujka, pred nama je promjena vremena

Problematično je i dalje na moru, osobito pod Velebitom, gdje udari bure jutros dosežu 170 kilometara na sat! Promet je ponegdje u potpunosti paraliziran, i iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, mogu samo osobna vozila. Kako dan bude odmicao, očekujemo normalniju, prometnu situaciju, s obzirom na to da će bura slabjeti.

Kako će vjetar gubiti na intenzitetu, prema večeri bit će i sve manja vjerojatnost za oborinu.

Vrijeme u subotu
Sutra bi diljem zemlje trebalo biti uglavnom suho, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, dijelom sunčano, dok će istok i jug, biti oblačniji. Bura još prijepodne pod Velebitom može imati olujne udare, dok će poslijepodne zapuhati jugo.

Vrijeme u nedjelju
U nedjelju će strujanje biti uglavnom istočno, i jugoistočno, i bit će uglavnom suho. Malo kiše može pasti tek u dijelu Dalmacije, ali drugdje većinom bez oborine, i dijelom sunčano. Bit će i sve manje hladno!

Zatopljenje za Uskrs
Ako je suditi prema dugoročnoj prognozi, idući tjedan, za Uskrs, čeka nas značajnije zatopljenje! Iako možda neće biti posve stabilno, trebalo bi biti uglavnom suho i iznadprosječno toplo, prenosi N1.

Facebook Komentari