Muškarac koji pripada tzv. Islamskoj državi zatočio taoce u supermarketu Super U u gradiću Trèbes blizu Montpelliera, riješila ga policija, troje mrtvih

Muškarac koji tvrdi da pripada takozvanoj Islamskoj državi oteo je taoce u supermarketu u gradiću Trèbesu blizu Montpelliera.

Najmanje dvije osobe ubijene su u talačkoj krizi na jugu Francuske, a u pucnjavi je ranjen i jedan policajac, objavili su francuski policijski izvori prije nešto više od sata vremena.

Francuska žandarmerija situaciju tretira kao teroristički čin

U trgovinu Super U upali su specijalci koji su ubili napadača, a stotine policajaca francuske žandarmerije blokirale su okolno područje, javlja američki CNN.

Gradonačelnik grada Trèbesa rekao da su u supermarketu ostali samo otmičar i jedan policajac, a da je velik broj kupaca i djelatnika uspio pobjeći.

Premijer Francuske Republike, Édouard Charles Philippe opisao je stanje kao “vrlo zabrinjavajuće”

Eric Menassi je dodao da je, upadajući u trgovinu, napadač uzviknuo “Allahu Akbar (Bog je velik), sve ću vas pobiti!”.

Francuska žandarmerija situaciju tretira kao teroristički čin, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Premijer Francuske Republike, Édouard Charles Philippe opisao je stanje kao “vrlo zabrinjavajuće”, a na lice mjesta se uputio ministar unutarnjih poslova Gérard Collomb.

U trgovinu Super U upali su specijalci, a stotine policajaca francuske žandarmerije blokirale su okolno područje

Francuska je u stanju pojačane pripravnosti otkako ju je od 2015. godine pogodio niz smrtonosnih džihadističkih napada.

Izvanredno stanje, uvedeno nakon napada u Parizu u studenom 2015. godine u kojem je poginulo stotinu i trideset ljudi, ukinuto je u listopadu prošle godine. (Theo Ljubić, FRANCE 24, CNN, Reuters)

Facebook Komentari