Život s Vlastom: Sve što ti treba je netko tko će ti reći – Tu sam, sve je u redu!

Piše: Vlasta Janton

Na kraju dana ne želiš skupe poklone, niti izlaske na večere, ni pomno birane toalete, na kraju dana samo se želiš čvrsto stisnuti uz nekog tko je za tebe uvijek tu, uz nekog kraj koga se osjećaš sigurno, zaštićeno. Na kraju dana samo želiš čuti taj topao, nježan glas koji izgovara:Tu sam, sve je u redu.

Svatko od nas priželjkuje uz sebe osobu na koju se može osloniti, osobu s kojom prolazi sve dobro, ali i ono loše. Osobu uz koju se svi problemi lakše prebrode, jer ti daje snage da sve izdržiš, daje ti potporu, daje ti leđa u vjetar u trenutku kada ni ti sam više ne vidiš izlaz.
Nažalost, danas je rijetkost i pravi dar imati uz sebe nekog kome je tvoja sreća važnija od vlastite, i zato to treba čuvati, jer većeg bogatstva od toga nema. Taj spokoj, taj mir, kada te zagrli tvoja posebna osoba ne može se mjeriti ni s čim drugim.

Osjećaj sigurnosti i zadovoljstva potpun je samo s tom jednom vama posebnom osobom. Znaš da u tom trenu možeš sve, ne bojiš se ničeg, ne postoje granice tvojih želja, snova, ne postoje nerješivi problemi, jer netko je uz tebe uvijek tu. Netko tko te tjera da budeš bolja osoba, netko tko te tjera da ti možeš sve što si zamisliš.

I kada to nađete, ne puštajte, jer možda više to nikada nećete naći. Rijetkost je poput dragulja, a i vrijedi toliko. Samo ti je potreban netko tko će te primiti za ruku i reći da će sve biti u redu, kako ima toliko lijepih stvari za učiniti, i toliko malo stvari za koje treba brinuti.
U moru svog života čovjek doživi razočarenje, padne, doživi gubitke, praznine boli. U tom trenutku više nego išta najviše mu znači ruka podrška, ohrabrenja, davanje do znanja da ako se od nečeg živi to je onda od vjere. Jer, čovjek koji ne traži ništa, ni ne nudi ništa. Čovjek kome ništa ne treba, niti drugome ništa ne daje.

Sve je u ravnoteži i shvaćanju da biti jaka osoba ne znači da je ta osoba imuna na patnju ili da je neosjetljiva. Snažni su oni koji pokažu da su ponekad i slabi, da i njima treba podrška i emocionalna milovanja kojima liječe svoje rane. U trenucima tuge, neizvjesnosti, svijetli um i dobro srce mogu učiniti čuda. Ne mogu se svi putevi oporavka prolaziti u samoći, nitko nije oslobođen od trenutaka nepogrešivosti i slabosti.

Ako nam netko kaže kako će sve biti dobro, to i pomaže. Time nas podsjećaju da sve u životu i dolazi i sve ide, patnja nije vječna, bol nije vječna. I ako nas netko uzme za ruku i obeća da će ostati uz nas, biti uz nas bez obzira što nam život spremio, to nam daje neviđenu snagu i spokoj.

Ponekad u životu svima nama treba netko da nas prihvati takve kakvi jesmo, i da nam kaže kako će sve biti u redu. Da nam kaže:“Tu sam, bit će sve u redu, vjeruj mi!“

Facebook Komentari