Plenković se sinoć vidio s Predsjednicom RH, evo kako komentira njen poziv Putinu

Ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin u utorak je rekao da se nada kako će se u srijedu na sastanku globalnog tijela za nadzor kemijskog oružja moći podvući crta pod slučaj trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije

Čelnici zemalja članica EU-a, među njima i hrvatski premijer Andrej Plenković, okupit će se u četvrtak i petak na proljetnom summitu na kojem će, između ostaloga, razgovarati o trgovini i američkim carinama na čelik i aluminij, o ekonomskoj situaciji u EU-u, o oporezivanju multinacionalih internetskih kompanija, odnosima s Rusijom i Turskom.

“Posebne teme danas na dnevnom redu odnose se na pitanja trgovine, jedinstvenog tržišta, digitalnog tržišta, odnosi sa SAD-om, gdje se nadamo da će američka administracija riješiti carinsko pitanje i da će postojati iznimka prema članicama Europske unije i da neće doći do zastoja u transatlantskoj trgovini. Posebna tema bit će odnosi s Turskom te izvješće britanske premijerke Therese May o napadu koji se dogodio nakon kojeg ćemo uzimati stajališta”, rekao je uoči početka summita Andrej Plenković.

Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je čestitala na pobjedi na predsjedničkim izborima i potvrdila poziv da posjeti Hrvatsku, priopćila je u četvrtak press služba Kremlja.

“Vidio sam malo prije tu vijest. Predsjednica je očito razgovarala s ruskim predsjednikom nakon posjeta prije nekoliko mjeseci, vjerojatno je to dio dogovora od tada. Ovo je sigurno bio razgovor nakon njegova reizbora”, komentirao je premijer.

Na pitanje je li se konzultirao s predsjednicom te je li znao da će pozvati Putina, Plenković je rekao. “Vidjeli smo se sinoć”.

Je li trenutak primjeren?

“To je nešto što morate pitati predsjednicu, ona razvija dijalog s njim već nekoliko mjeseci”, odgovorio je premijer, prenosi N1.

Facebook Komentari