Johnson: Mislim da je Putin svjestan toga da je Rusija pretrpjela poraz pa želi prouzročiti nevolje gdje god može

Šef diplomacije Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson, u Bruxellesu u ponedjeljak na sastanku 28 ministara vanjskih poslova zemalja članica Europske unije rekao - “Bojim se da će se sirijski rat nastaviti na taj užasan, bijedan način. No svijet je pokazao da mu je dosta korištenja kemijskog oružja”

Dužnostnici Ruske Federacije jučer su službeno izjavili kako iza kemijskog napada na Juliju Skripal, kćer ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala, možda stoji Velika Britanija, a britanski ministar vanjskih poslova Alexander Boris de Pfeffel Johnson je izjavio kako bi vrijeme napada na bivšega ruskog špijuna moglo biti povezano s izborima koje je dobio Vladimir Vladimirovič Putin.

“Logika upućuje na samo dvije mogućnosti”, rekao je na sastanku s ministrima vanjskih poslova u Moskvi predsjednik Odjela za neširenje oružja i njegovu kontrolu ruskoga ministarstva vanjskih poslova Vladimir Yermakov. “Ili britanske vlasti nisu u stanju zajamčiti sigurnost od takvih, mogli bismo reći, terorističkih napada na vlastitu tlu, ili su izravno ili neizravno, a ističem da nikoga ne optužujem, organizirale napad na ruskoga državljanina”, kazao je Vladimir Yermakov.

“Ili britanske vlasti nisu u stanju zajamčiti sigurnost od takvih, mogli bismo reći, terorističkih napada na vlastitu tlu, ili su izravno ili neizravno, a ističem da nikoga ne optužujem, organizirale napad na ruskoga državljanina”, kazao je Vladimir Yermakov

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Alexander Boris de Pfeffel Johnson je na odboru britanskih parlmentarnih zastupnika kazao kako bi “vrijeme napada na Skripala moglo biti povezano s nedavno održanim predsjedničkim izborima u Rusiji. A mnogim nedemokratski orijentiranim ličnostima suočenim s izborima ili nekim kritičnim političkim trenutkom potreban je neprijatelj kojim će plašiti javnost”, smatra britanski ministar vanjskih poslova, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.

On vjeruje i da ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin želi prouzročiti nevolje gdje god može kako bi Rusiju, nakon raspada Sovjetskog Saveza prikazao ponovno moćnom.

Britanski ministar vanjskih poslova Alexander Boris de Pfeffel Johnson je pred britanskim i svjetskim medijima izjavio kako ”Putinova glavna publika u ovom slučaju nismo mi Britanci. On želi privući pozornost domaće javnosti koja, nakon svih poniženja što ih je doživjela, želi da Rusija bude ponovno moćna”.

“Mislim da je Vladimir Putin svjestan toga da je Rusija pretrpjela poraz pa želi prouzročiti nevolje gdje god može”, kazao je zastupnicima, dodavši da Ujedinjeno Kraljevsvstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ne želi novi Hladni rat.

“Njegova glavna publika u ovom slučaju nismo mi. On želi privući pozornost domaće javnosti koja, nakon svih poniženja što ih je doživjela, želi da Rusija bude ponovno moćna”, kazao je ministar vanjslih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, Alexander Boris de Pfeffel Johnson. (Theo Ljubić, Reuters)

 

Facebook Komentari