13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Aleksić objasnio zašto Hrvatska stagnira: Ništa se nije promijenilo, tada si...

VIDEO Aleksić objasnio zašto Hrvatska stagnira: Ništa se nije promijenilo, tada si morao biti član partije, a moraš i danas, ako želiš napredovati

Snaga je na svojim fb-stranicama objavila današnji govor Gorana Aleksića zbog kojeg je zatražio stanku u Saboru. On je bio na promociji znanstvenog rada politologinje Davorke Budimir. To je čisti dokument u kojem se spominju akti, imena svih funkcionera između 1986-1990. i vidimo da se ništa nije promijenilo od tada do danas u načinu funkcioniranja u političkom životu.

ALEKSIĆ O KLIJENTIZMU!

Goran Aleksić iz stranke SNAGA iskoristio je priliku da promovira knjigu Davorke Budimir o političkoj eliti od 1986. do 1990. Knjiga se bavi komunističkim funkcionerima i dokumentima u tome razdoblju.

Citiramo Aleksića:

“Ništa se nije promijenilo, tada si morao biti član partije, a moraš i danas, ako želiš napredovati u državnome sektoru.
Neposredno prije izbora 90. ukinut je zakon za ispitivanje porijekla imovine, čime su komunistički funkcioneri zaštićeni od procesuiranja nakon izbora.

Kada dođe nova vlast, netko se mora maknuti sa bitne funkcije, ali se on makne negdje u zaleđe i dobiva i dalje dobru plaću. I to se množi, množi, množi i množi. I tome nema kraja. I tu je uzrok zašto Hrvatska stagnira. Ne cijeni se stručnost, ne cijeni se rezultat rada. Netko tko je upropastio neko poduzeće, opet se imenuje u drugom poduzeću za člana uprave i to traje, traje i traje.”

Davorka Budimir: Nisu mi dali doktorirati jer nova hrvatska elita dolazi upravo iz bivše komunističke oligarhije, puno je bilo suradnika Udbe

Najnovije

Još iz rubrike