Nakon što ovo pročitaju, tuga će zavladati u naprednim udrugama, evo koliko će mizerno, u milijunima dobiti za provedbu Istanbulske konvencije

Tvrdnje koje šire desne konzervativne skupine da će provedba obaveza iz tzv. Istanbulske konvencije koštati Hrvatsku “milijardu kuna” pokazale su se netočnima.

U naredne dvije godine potrošit će se u tu svrhu dodatnih 141 milijun kuna, doznaje Crol.hr iz odgovora koji su dobili od Vlade Andreja Plenkovića.

U odgovoru na upit portala, koji je pripremilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ističe se da će se sredstva za provedbu Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koristiti i sredstva koja su osigurana kroz redovnu djelatnost nadležnih tijela.

“Za provedbu Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koristit će se financijska sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske osigurana na pozicijama središnjih tijela državne uprave nadležnih za poslove zaštite djece i obitelji, pravosuđa, unutarnjih poslova, obrazovanja i zdravstva te državnih tijela nadležnih za obavljanje poslova u vezi s ostvarivanjem ravnopravnosti spolova i zaštite ljudskih prava, sukladno njihovom postojećem djelokrugu rada i nadležnostima. Sredstva se osiguravaju kroz redovnu djelatnost nadležnih tijela državne uprave, kroz provedbu mjera Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji te za provedbu Konvencije. Osim sredstava osiguranih za redovnu djelatnost nadležnih tijela državne uprave, za 2018. i 2019. godinu predviđeno je ukupno 141.648.591,00 kn”, poručuju za Crol.hr iz ministarstva Nade Murganić.

Facebook Komentari