Vodostaj Save nastavio je rasti pa je kod Jasenovca čak 918 cm, svi su na terenu, stigao i Plenković

Vodostaj Save u Jasenovcu nastavio je rasti i u noći s nedjelje na ponedjeljak pa je u 6 sati bio 914 centimetara. Za područje Jasenovca i dalje je zato na snazi izvanredno stanje, a već u nedjelju kada je vodostaj rijeke bio 909 centimetara oboren je rekord iz 1970. godine, kada je zabilježen vodostaj od 907 centimetara.

U obrani od poplava u Jasenovcu, Trebežu i Letovaniću u nedjelju je sudjelovalo 180 vojnika, 20 motornih vozila, pet čamaca, tri pumpe i jedna amfibija, priopćio je MORH.

Izvanredno stanje je i u Kosinjskoj dolini gdje je posao spasiteljima tijekom jučerašnjeg dana otežavao gust snijeg. Mještani su u strahu da bi se mogla ponoviti 2010. godina kada je poplavljeno 150 objekata, javlja dnevnik.hr.

Vodostaj Save u Jasenovcu nastavio je rasti i u noći s nedjelje na ponedjeljak te je u 7 sati u ponedjeljak iznosio 915 centimetara, a u 9 sati čak 917 centimetara. U 11 sati vodostaj je iznosio 918 centimetara.

Krizni stožer je zaključio kako su u obrani od Save i Une poduzete sve potrebne mjere. Također i kako sustav može izdržati još 30-ak centimetara porasta vodostaja. U obrani od poplava u Jasenovcu, Trebežu i Letovaniću sudjeluje 180 vojnika, 20 motornih vozila, pet čamaca, tri pumpe i jedna amfibija. 300 vojnika je u pripravnosti. Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

Vojska je spremna i za pomoć ukoliko dođe do potrebe za evakuacijom. U 12 sati danas u Jasenovcu ponovno zasjeda krizni stožer na koji je stigao premijer Andrej Plenković, javlja N1.

Facebook Komentari