Ujedinjeno Kraljevstvo od 1.srpnja ove godine ukida sva ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada

Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske će 1. srpnja 2018. godine ukinuti ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada, priopćeno je danas iz hrvatske Vlade.

Britanska premijerka Theresa Mary May danas je pismom obavijestila premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića o ukidanju tog ograničenja koje je na snazi temeljem ugovora o hrvatskom pristupanju Europskoj uniji, stoji u priopćenju.

Hrvatski premijer Andrej Plenkovi dobio je danas pismo od britanske premijerke Therese Mary May u kojem se navodi kako e od 1. srpnja ove godine Britanci ukinuti sva radna ograničenja za hrvatske državljane

Ova odluka znači da će hrvatski državljani od tog datuma u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske biti izjednačeni u pravima pristupa tržištu rada sa svim ostalim građanima Europske unije.

Britanska premijerka Theresa Mary May

Republika Hrvatska će recipročno ukinuti ograničenja za Britance, a ostale su još samo tri članice EU-a koje još drže ograničenja za hrvatske državljane, a to su Republika Austrija, Kraljevina Nizozemska i Republika Slovenija.

Facebook Komentari