Stigla službena potvrda: Vatreni će predzadnji test prije Rusije odigrati s jednom od najjačih reprezentacija u povijesti nogometa

Hrvatski nogometni savez potvrdio je na svojim internetskim stranicama odigravanje prijateljske utakmice protiv Brazila. Utakmica će se igrati 3. lipnja u 16:00 sati po hrvatskom vremenu, a još nije poznato na kojem stadionu. Spekulira se da će ovaj susret ugostiti kultni dom Liverpoola Anfield. Bit će to predzadnji test za Vatrene uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Obavijest o mjestu odigravanja utakmice i prodaji ulaznica bit će objavljena naknadno. Posljednji test prije odlaska u Rusiju Vatreni će imati protiv Senegala 8. lipnja u Osijeku. Hrvatska će tako prije Svjetskog prvenstva igrati protiv četiri sudionika SP-a – Perua, Meksika, Brazila i Senegala, piše na stranicama HNS-a.

“Želio sam jake provjere uoči Rusije, a jačeg testa od Brazila nema i zato sam sretan zbog ovog dogovora. Brazilci su tako dobri da i u prijateljskoj utakmici protiv njih možemo osjetiti što nas čeka na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem u snagu Hrvatske, mi želimo biti sposobni u Rusiji igrati s najjačim selekcijama, a boljih ispita za to od ovih koje imamo dogovoreno jednostavno nema”, izjavio je za stranicu HNS-a izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska je dosad tri puta igrala protiv Brazila. U prijateljskom ogledu u Splitu 2005. bilo je 1:1, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj slavio je Brazil 1:0, dok je na otvaranju istog natjecanja 2014. Brazil pred svojim navijačima slavio s 3:1.

Podsjetimo, prve provjere uoči SP-a u Rusiji Vatreni će imati u SAD-u. Prvi je na rasporedu Peru s kojim se Hrvatska susreće već ovaj tjedan, od 1:30 u noći s petka na subotu.

Vatreni će nakon toga otputovati u Dallas gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika u noći s utorka na srijedu od 4 ujutro.

Share This Article