Divjak zadovoljna brojem prijava na program “Škola za život”

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njena pomoćnica Lidija Kralj predstavile su rezultate Javnog poziva školama za podnošenje zahtjeva za izvođenje eksperimentalnoga programa “Škola za život”.

Najvažnije je da naše škole uvedemo u 21. stoljeće tako da učenici budu konkurentni svojim kolegama u EU, a i globalno. Nastavak kurikularne reforme definitivno je nužnost, rekla je Divjak i istaknula zadovoljstvo brojem prijava na eksperimentalni program “Škola za život”.

Ministrica je rekla i da su se na program prijavile 143 matične i 231 područna osnovna škola te 72 srednje škole. Maksimalno smo htjeli uključiti u puni eksperimentalni program 50 osnovnih i 30 srednjih škola. To su bili naši okviri, a dobili smo triput više prijava i sad je slatka briga kako od svih tih prijava, koje su kvalitetne, izabrati 70-ak škola koje ulaze u puni obim eksperimentalnog programa, dodaje. Naglasila je da će do kraja tjedna objaviti koje su škole izabrane za provedbu programa.

Eksperimentalni program će se provoditi u 1. i 5. razredu osnovnih škola u svim predmetima, a u 7. će se razredu dodati još predmeti biologije, kemije i fizike. U srednjim školama će se provoditi u 1. razredu gimnazije u svim predmetima, te u 1. razredu četverogodišnjih strukovnih škola u obrazovnim predmetima, izjavila je među ostalim ministrica Divjak, javlja HRT.

Facebook Komentari