Šibenski utemeljitelji HDZ-a izravno protiv Plenkovića i Istanbulske konvencije

Istanbulska konvencija je točka prijepora HDZ-ovaca posljednjih dana. Dok čelni čovjek HDZ-a i premijer Andrej Plenković, u suradnji s koalicijskim partnerima, želi ratificirati Konvenciju, desno krilo stranke žustro se protivi tome. Među protivnicima se našao Županijski odbor zajednice utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” šibensko – kninske županije, koji se danas javio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Županijski odbor zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ šibensko – kninske županije osporava istinitost priopćenja za javnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Šibensko – kninske županije g. Nediljka Dujića o prihvaćanju ratifikacije Istambulske konvencije od strane županijskog odbora, gradskih i općinskih odbora te zajednica HDZ-a šibensko – kninske županije objavljena u:

www.sibenskiportal.hr od 16. ožujka 2018. godine u 11:27 pod naslovom: Županijski HDZ nakon koordinacije čvrsto uz Plenkovića: ‘Istanbulska konvencija ne ugrožava našu tradiciju’

u kojem tvrdi da su navedena tijela i zajednice Šibensko – kninskog HDZ – a suglasni s ratifikacijom navedene konvencije što je netočno i neistinito jer se isti do sada nisu sastali ni raspravljali o toj temi niti su suglasni s ratifikacijom.

Riječ je o obmani javnosti kojom je nanesena velika šteta Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njenom članstvu.

Istina je da je Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ -a Dr. Franjo Tuđman Šibensko – kninske županije na svojoj sjednici održanoj 17. ožujka 2018. godine raspravljao o smislu i sadržaju Istambulske konvencije te donio slijedeće zaključke:

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije nije protiv odredbi Istambulske konvencije koje se odnose na zaštitu bilo kojeg oblika nasilja nad ljudima, na prava žena i zaštitu od obiteljskog nasilja jer je to ozbiljan društveni problem, ali ukazuje da je sve navedeno regulirano pozitivnim zakonskim propisima RH u kojoj se po tim pitanjima već primjenjuju najviši standardi Europske unije.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije dosljedno se i principijelno protivi uvođenju pojma „rod“ koji nije podudaran s pojmom „spol“ kao danim biološkim svojstvom ljudske osobe i posljedično tome uvođenju „rodne ideologije“ koja je u suprotnosti s prirodnim zakonima, znanstvenim spoznajama i kršćanskim shvaćanjem čovjeka te formiranju nadnacionalnog i naddržavnog nadzornog „ neovisnog tijela“ definiranog kao „GREVIO“ koji bi kontrolirao provedbu konvencije jer bi se pristajanjem na nadležnost tog tijela RH odrekla bitnog dijela svog suvereniteta za kojeg su mnogi njeni sinovi boreći se za Domovinu založili svoje živote.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije u svezi stava o Istambulskoj konvenciji priklanja se stajalištu hrvatske biskupske konferencije jer je upravo HBK bila s „utemeljiteljima“, hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i osobno uz predsjednika Dr. Franju Tuđmana u stvaranju moderne demokratske i neovisne hrvatske države te obranila hrvatski vjerski i nacionalni identitet.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije u duhu dobronamjernosti predlaže odgodu ratifikacije Istambulske konvencije, jer će ona ratifikacijom biti postavljena iznad hrvatskih zakona i iznad ustavno – pravnog poretka RH.

-Županijski odbor zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije predlaže da se prije konačne odluke o ratifikaciji Istambulske konvencije provede unutar stranački referendum te da se kroz izravno izjašnjavanje članstva otklone sve nedoumice o Istambulskoj konvenciji i tako izbjegnu posljedice po zakonodavni i obrazovni sustav RH zbog zadiranja odredbi te konvencije u bit demokratskih i kršćanskih svjetonazora i ideoloških temelja naše

Facebook Komentari