Plenković poučio biskupe i ostale neznalice u Crkvi: Rod i rodni identitet postoje u hrvatskim zakonima, ne vidim što bi to dodatno mogla problematizirati konvencija čija je svrha duboko kršćanska

Premijer Andrej Plenković se prilikom posjeta Dubrovniku osvrnuo na problematiku Istanbulske konvencije.

”Nema potrebe za unutarstranačkim referendumom oko pitanja Istanbulske konvencije”, rekao je premijer i čelnik HDZ-a na upit o zadarskom ogranku koji je najavio referendum unutar te stranke.
Dodao je kako ne postoji dokument HDZ-a “u bilo kojoj fazi otkad postoji ova konvencija, koji bi rekao da je HDZ protiv:

Dodaje da će članovima još dodatno pojašnjavati bit tog dokumenta.

”Mislim da moramo još malo pojasniti na županijskoj razini našim organizacijama bit konvencije, a to je zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji i otkloniti sve ove teme koje su u eteru, a ne stoje. Dakle, nema nikakvog učinka te konvencije jednom kada bude potvrđena u smislu da se u naš pravni poredak uvodi treći spol, da se priznaju istospolni brakovi, da naš obrazovni sustav morate primjerice u programima nastavnim imati homoseksualni sadržaj i slično. To su sve netočnosti. Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala”, rekao je premijer.

Što se tiče nadzornog tijela Grevio, naglasio je da i druge konvencije koje smo potpisali imaju nadzorna tijela, a nitko se oko toga ne uzrujava.

”Što se tiče pojma roda i rodnog identiteta, on u našem zakonodavstvu postoji već desetak godina i ne vidim što bi to dodatno mogla problematizirati konvencija čija je svrha duboko kršćanska”, zaključuje Plenković.

U Dubrovniku je odgovorio i na pitanje o lijeku za oboljele od spinalne atrofije.

”Sastanak u Davosu sa čelnikom Hoffmann-La Rochea je omogućio da se Hrvatsku uvrsti u kliničko ispitivanje lijeka koje ta farmaceutska kompanija radi, čija je primjena oralna, za razliku od ovog drugog o kojem se govori, gdje će besplatno biti omogućeno korištenje lijeka za 23 od 38 pacijenata o kojima je riječ. Tip jedan, dva i tri, a vjerojatno i četiri, to je veliki uspjeh i to trebaju prepoznati svi oni koji komentiraju ovu temu”, rekao je premijer Plenković, prenosi dnevnik.hr.

Ad Calendas Graecas: Mons. Želimir Puljić u Sarajevu objasnio HDZ-ovcima kad će Crkva poduprijeti Istanbulsku konvenciju

Facebook Komentari