U Osijeku opsadno stanje, potrovani golubovi i druge životinje, evo što kaže gradonačelnik

Kako bi smirili paniku koja se, prvenstveno preko društvenih mreža, širi zbog indicija da je netko u Osijeku posljednjih dana krenuo u sustavno trovanje pasa ostavljajući otrov na javnim površinama po praktički cijelome gradu, gradonačelnik Ivan Vrkić i načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece održali su izvanrednu konferenciju za medije.

“Vjerojatno jest otrov, ali treba nam vremena da dođemo do točnih i konkretnih rezultata. Nedvojbeno se truju psi, a sada evo i golubovi. Svi se pitamo što se događa, ali ne vjerujem da je to reakcija na sve dobro što smo u suradnji s Udrugom Pobjede učinili na zaštiti pasa u Osijeku.

Prema društvenim mrežama pojavnost je daleko veća od onoga što je prijavljeno policiji i zato pozivamo sve koji imaju bilo kakve informacije da se uključe i pomognu u rješavanju ove situacije. Grad je spreman platiti da što prije dobijemo rezultate analiza prikupljenih tvari za koje se sumnja da su otrovi, ali molim sve skupa da se smirimo i ne pravimo paniku. Ne želim ovo ni podcijeniti, ni precijeniti”, rekao je Vrkić a prenosi Jutarnji list.

Prema službenim informacijama ovog su tjedna veterinarima prijavljena četiri slučaja sa simptomima trovanja pasa, pri čemu je jedan od njih danas uginuo. Prema onom što se može pročitati na društvenim mrežama, broj otrovanih životinja je puno veći.

Pakao u Osijeku, grad pun mrtvih i polumrtvih golubova, pazite na mace koje ih razvlače

Facebook Komentari