Kuščević: Josipa Rimac, koja je bila kažnjena zbog sukoba interesa, i Dalija Orešković – savršena kombinacija za novi zakon

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je uoči sjednice Vlade da će na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa surađivati Josipa Rimac, koja je bila kažnjena zbog sukoba interesa, i Dalija Orešković, koja je bila na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje je kaznilo Rimac, što će rezultirati izradom “dobrog prijedloga zakona”.

Podsjetimo, Josipu Rimac, bivšu kninsku gradonačelnicu i sadašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je sa 4000 kuna jer nije na vrijeme predala imovinsku karticu i pokrenulo postupak protiv nje zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

“Povjerenstvo koje radi izmjene Zakona za sprečavanje sukoba interesa sastavljeno je od široke palete stručnjaka iz Ministarstva financija, Ministarstva uprave i akademske zajednice. Tu je i gospođa Dalija Orešković, i vjerujem da će upravo suradnja gospođe Rimac i gospođe Orešković rezultirati time da ćemo imati dobar prijedlog zakona”, rekao je Kuščević, prenosi HRT.

Facebook Komentari