Samo zlonamjerni mogu iz predsjedničine izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je na upit N1 o kritikama zbog njezine izjave u Argentini i poručila da “samo zlonamjerni mogu iz predsjedničine izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika”.

Buru u javnosti izazvala je predsjedničina izjava da su “nakon 2. svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine”.

Grabar Kitarović je u u svom odgovoru za N1 odbacila “zlonamjerna tumačenja njezine izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima”.
“Ta izjava ni na koji način nije u suprotnosti s vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o NDH, kao i o doprinosu antifašizma u stvaranju moderne hrvatske države. Samo zlonamjerni mogu iz predsjedničine izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika. 

Tužno je što se ni dan danas ne priznaje žrtva mnogim iseljenicima koji nisu smjeli izražavati domoljublje u svojoj zemlji, težnju za slobodnom i neovisnom Hrvatskom, a koji su za vrijeme bivše Jugoslavije bili zatvarani, proganjani, pa čak i ubijani”, navela je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Bauk optužio Predsjednicu RH za nacizam: Da je to rekla Angela Merkel u Njemačkoj bi raspravljali staviti li je u zatvor ili neku drugu ustanovu

Facebook Komentari